Σε μαραθώνιο πέντε ωρών εξελίχθηκε η συνεδρίαση του Προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ που ξεκίνησε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την εκτίμηση ότι η συμφωνία θα προχωρήσει σε δύο φάσεις. Πρώτη θεωρείται η τρέχουσα φάση που μπορεί να οδηγήσει σύντομα σε συμφωνία για την επανεκκίνηση της χρηματοδότησης και δεύτερη αυτή που θα ξεκινήσει αμέσως μετά, δηλαδή μέσα στον Ιούνιο και θα έχει καταλήξει ως το φθινόπωρο και θα πρέπει να περιλαμβάνει και συμφωνία για το χρέος.

 

H κυβέρνηση θα πρέπει να αναζητήσει μια νέα φόρμουλα καθώς οι εταίροι διαφωνούν με το διπλό ΦΠΑ (15% και 18%). Επιμένει ωστόσο στις κόκκινες γραμμές που έχει θέσει. Επιμένει να αρνείται τις ομαδικές απολύσεις, θέλει την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και τη σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού. Από τη συνεδρίαση προκύπτει επίσης ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται τους όρους των αποκρατικοποιήσεων στα γνωστά πεδία.


Στη συνεδρίαση μετείχε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Τ. Κορωνάκης και το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και υπεύθυνος του τομέα Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Καλύβης. Παρών ήταν και ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου Αλέκος Φλαμπουράρης.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr