Αγωγή Κουρή κατά Πρωτόπαπα

Αγωγή Κουρή κατά Πρωτόπαπα Facebook Twitter
0

Αγωγή ύψους 250 χιλιάδων ευρώ κατέθεσε σύμφωνα με το www.sofokleousin.gr σε βάρος του Χρήστου Πρωτόπαπα, ο πρώην ΓΓ. Του υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Κουρής για εμπαθή συμπεριφορά και μεθόδους συκοφάντησης.

Ο κ. Κουρής αναφέρεται σε όσα έχει πεί σε δελτίο ειδήσεων στις 4 Οκτωβρίου του 2011  ο κ. Πρωτόπαπας. Να θυμίσουμε ότι ο Πρωτόπαπας ήταν πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής της βουλής για την υπόθεση των ομολόγων.  Για αυτή την υπόθεση στις 3 Μαρτίου 2010 συνελήφθησαν και προφυλακίστηκαν οι τρεις μέτοχοι της Ακρόπολις (Γιώργος Αποστολίδης, Σοφοκλής Πρινιωτάκης και Θοδωρής Πρινιωτάκης) με απόφαση του Συμβουλίου Εφετών. Η εξέλιξη της υπόθεσης των δομημένων ομόλογων εδώ

Ο κύριος Κουρής εξέδωσε ανακοίνωση για την αγωγή την οποία κατέθεσε, στην οποία πάντως κάνει εντύπωση το εξής τμήμα της:

 «Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα (σ.σ της δίκης) , είμαι σίγουρος ότι ο κ. Πρωτόπαπας δεν θα χαρεί, γιατί όσα χρόνια θα εκκρεμεί η υπόθεση στα δικαστήρια δεν θα μπορεί να συνεχίσει να εκστομίζει συκοφαντικές και ανεύθυνες κατηγορίες εναντίον μου. Ενώ, ακόμα και αν έχει την οικονομική άνεση, δεν μπορεί να αγνοήσει ότι επικρέμεται κατά αυτού μια αγωγή της τάξης των 250.000 ευρώ».

Ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

"Ο κ. Πρωτόπαπας πιστεύει ότι έχει το δικαίωμα δημόσια και επί μήνες να ψεύδεται και να λασπολογεί εναντίον μου. Η πρώτη πράξη απάντησης μου έγινε με την κατάθεση αγωγής για τα όσα συκοφαντικά υποστήριξε στο κεντρικό δελτίο υψηλής τηλεθέασης τηλεοπτικού σταθμού, στις 4/10/2011.

Συγκεκριμένα, στην υπόθεση των δομημένων ομολόγων, που μετά από 5 χρόνια δικαστικής ανακριτικής έρευνας εντός και εκτός Ελλάδος είναι τελειωμένη με συγκεκριμένους κατηγορούμενους και προφυλακίσεις, ο κ. Πρωτόπαπας είχε το θράσος να με κατηγορήσει ως φυσικό αυτουργό στην οργάνωση ενός "εγκλήματος".

Και αυτό γιατί, επειδή η εξεταστική επιτροπή της οποίας ήταν πρόεδρος είχε μηδενικό αποτέλεσμα, εγώ έπρεπε να είμαι κατηγορούμενος προκειμένου αυτός να έχει την δυνατότητα να εμπλέξει ποινικά τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Η δικαιοσύνη δεν υποχώρησε στις πιέσεις της Επιτροπής Πρωτόπαπα. Δεν του έκανε την χάρη να θεωρήσει εμένα, ή κάποιον υφιστάμενο μου στο υπουργείο Οικονομικών, κατηγορούμενο, ή ύποπτο. Αντίθετα, η εισαγγελία σωστά με καλεί ως μάρτυρα προκειμένου να υπερασπιστώ την περιουσία του Δημοσίου στη δίκη των ομολόγων. Και επειδή αυτό ενόχλησε τον κ. Πρωτόπαπα, κατηγορεί και τη δικαιοσύνη: "Δεν χαίρω για την εικόνα της δικαιοσύνης με αυτή την απόφαση. Δεν χαίρω καθόλου… λυπούμε πάρα πολύ".

Ξεχνά βέβαια ότι η απόφαση των ανακριτών βγήκε πρόσφατα επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, με υπουργό δικαιοσύνης ομογάλακτό του και παντού στη δημόσια διοίκηση ανθρώπους της παράταξής του. Μπράβο στη δικαιοσύνη που δεν του άφησε περιθώρια χειραγώγησης.

Απτόητος ο κ. Πρωτόπαπας και κρυμμένος πίσω από την ασπίδα που του προσφέρει η βουλευτική ασυλία, με εξυβρίζει διατυμπανίζοντας: "και ας μου κάνει μήνυση". Δεν σταμάτησε όμως το μένος και ο "τσαμπουκάς" του μόνο εδώ. Συνεχίζοντας επιθετικά στην συγκεκριμένη τηλεοπτική του εμφάνιση, είπε: "Ε, θα μου κάνει αγωγή, και λοιπόν;". Αυτά με ύφος ανθρώπου που, ενώ γνωρίζει ότι λέει ψέματα, ομιλεί από θέση ισχύος προς "πληβείους".

Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, είμαι σίγουρος ότι ο κ. Πρωτόπαπας δεν θα χαρεί, γιατί όσα χρόνια θα εκκρεμεί η υπόθεση στα δικαστήρια δεν θα μπορεί να συνεχίσει να εκστομίζει συκοφαντικές και ανεύθυνες κατηγορίες εναντίον μου. Ενώ, ακόμα και αν έχει την οικονομική άνεση, δεν μπορεί να αγνοήσει ότι επικρέμεται κατά αυτού μια αγωγή της τάξης των 250.000 ευρώ.

Ο κ. Πρωτόπαπας τώρα θα κριθεί από κανονικούς και άξιους δικαστές σ’ ένα λειτούργημα στο οποίο αυτός αποδείχθηκε ανάξιος ως κομματικά διατεταγμένος σε μια επιτροπή να εμφανίζεται ως "εισαγγελέας" και "αρχιδικαστής" των πάντων.

14 Δεκεμβρίου 2011

Γεώργιος Κουρής

πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών"

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Προχωράμε στην πρόωρη εξόφληση του δανείου των 52,9 δισ. ευρώ που είχε λάβει η χώρα το 2010»

«Στόχος μας είναι έως το 2030 η Ελλάδα να μην έχει το υψηλότερο δημόσιο χρέος στην Ευρώπη», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΕΕ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ευρώπη δεν μπορεί να ανεχθεί νέα προσφυγική κρίση όπως του 2015

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στις επιπτώσεις από επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές, προειδοποιώντας ότι μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κανείς δεν ξέρει πόσο θα διαρκέσει αυτός ο πόλεμος»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία ενώ προανήγγειλε πρόσθετα μέτρα σε περίπτωση που η κρίση στη Μέση Ανατολή διαρκέσει περισσότερο από το προβλεπόμενο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΕΝΟΠΛΕΣ, ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι Έλληνες να εμπιστεύονται τις ένοπλες δυνάμεις σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς»

Η αναφορά του πρωθυπουργού στο νέο πρόγραμμα αεράμυνας «Ασπίδα του Αχιλλέα», που όπως ανέφερε θα ενισχύσει σημαντικά την προστασία της χώρας απέναντι στις σύγχρονες και μελλοντικές απειλές
THE LIFO TEAM
ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΟΥΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝΤΕΣ

Πολιτική / Σαμαράς από Βουλή: Δεν υπάρχουν επαγγελματίες ανησυχούντες αλλά ερασιτέχνες εφησυχασμένοι

Η «απάντηση» του Παύλου Μαρινάκη στον Αντώνη Σαμαρά που μίλησε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ενέργειας, για την κύρωση ενεργειακών συμφωνιών
THE LIFO TEAM