Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ: Σε όλες τις δουλειές που απαιτούνται ταξίδια δίνεται αυτοκίνητο

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ: Σε όλες τις δουλειές που απαιτούνται ταξίδια δίνεται αυτοκίνητο Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
16

Για το θέμα της παραχώρησης αυτοκινήτου στους βουλευτές τοποθετήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Κοδέλας, μετά και το θόρυβο που προκλήθηκε από την πληροφορία ότι χθες στη συνάντηση βουλευτών του κόμματος με την πρόεδρο της Βουλής, κάποιοι ζητούσαν βουλευτικό ι.χ. και φρουρά.

Σε ανάρτηση του στο Facebook και μετά από ερώτηση «φίλου» ο κ. Κοδέλας απαντά ότι θέλει ένα φθηνό υπηρεσιακό αυτοκίνητο και όχι ένα πολυτελές ι.χ..  «Και δεν με ενοχλούσε ότι η Βουλή παραχωρούσε στους βουλευτές αυτοκίνητο για τη θητεία τους, με ενοχλούσε το ότι έδινε κάτι πολυτελή αυτοκίνητα που μαζί με τις συνοδείες αστυνομικών δημιουργούσαν μια εικόνα προυχόντων. Μη γινόμαστε ακριβοί στα πίτουρα και φθηνοί στο αλεύρι», σημειώνει.

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ: Σε όλες τις δουλειές που απαιτούνται ταξίδια δίνεται αυτοκίνητο Facebook Twitter
16

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

10 σχόλια
Δεν θα ήταν καλύτερο να μην δινόταν σε κανένα βουλευτή αυτοκίνητο, ό,τι και αν ήταν, και αγόραζαν αυτοκίνητο με τα δικά τους χρήματα; Ίσως να τους φανεί κάπως αστείο αυτό που λέω, αλλά ας το σκεφτούν.
Αυτοκίνητο=φετίχ του Ελληνα. Είναι εντελώς γελοίο να λέμε πως ένας άνθρωπος που παίρνει πάνω από €5000 το μήνα καθαρά +ενα σωρό μπόνους δεν μπορει να συντηρεί δικό του αυτοκίνητο, ή να κάνει ένα λήζινγκ. Και είναι ντροπή.
Είναι γελοίο να εγκαλείται κάποιος που ζητάει ένα φτηνό ΙΧ ως πλουτοκράτης και ανάξιος για αριστερός, και μάλιστα με κριτήριο κοινωνικού κανιβαλισμού.Πολλοί βουλευτές του σύριζα είναι περιορισμένης οικονομικής δυνατότητας και νέοι. Ούτε κομπόδεμα έχουν ούτε 5 βουλευτικές θητείες όπως οι επαγγελματίες του είδους για να έχουν "πιαστεί".Αυτοί που λέτε να πάει να πάρει ένα αυτοκίνητο μόνος του, αγνοείτε ότι αν αύριο μεθαύριο πέσει η κυβέρνηση, ο μισθός θα φύγει αλλά το δάνειο θα μένει.Και επειδή δηλαδή δυσκολευόμαστε να πάρουμε ΙΧ (εγώ σας πληροφορώ ότι δυσκολεύομαι περισσότερο από όλους σας καθώς τους μισούς μήνες του 2014 το οικογενειακό εισόδημα ήταν κάτω των 400 ευρώ, μετά από τρία χρόνια ανεργίας ή ημιαπασχόλησης στην καλύτερη) να μην μπορεί να πάρει κανένας άλλος τίποτε. Να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα λοιπόν...Λες και ζήτησε πισίνα ή 20μετρη Λίνκολν. Αν ήταν ιδιωτικός υπάλληλος και το αίτημα για ένα φτηνό ΙΧ στο αφεντικό του θα ηθικολογούσατε; Γιατί δεν ζητάτε να αφαιρεθούν οι έξτρα παροχές αυτοκινήτου από όλα τα στελέχη του ιδιωτικού τομέα της χώρας;
"Ζητειται εργαζομενος σε μεγαλη εταιρεια με μηνιαιες απολαβες κοντα στις 10000 ευρω, εναν φρουρο, δωρεαν αεροπορικα εισητηρια, επιδοτηση οργανωσης γραφειου, δωρεαν κινητο και πολλα αλλα. Εταιρικο αυτοκινητο δεν προβλεπεται"Αν σε προςλαμβαναν θα ζητουσες απο τον διευθυντη σου αυτοκινητο ???
"Αν σε προςλαμβαναν θα ζητουσες απο τον διευθυντη σου αυτοκινητο ???"Η αγγελία που ποστάρεις είναι επιστημονική φαντασία. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση θέση των 10.000 ευρώ στον ιδιωτικό τομέα να μην προσφέρει εταιρικό αυτοκίνητο. Επειδή έχω από το 2001 στον ιδιωτικό τομέα, και σε στελεχιακές θέσεις, θα μου επιτρέψεις να ξέρω πολύ καλά τις συνθήκες. Και επίσης ποτέ δεν γίνεται leasing στο όνομα του εργαζόμενου, όπως ζητούν κάτι υποτιθέμενα σκεπτόμενοι σχολιαστές, αλλά στο όνομα της εταιρείας. Αν απολυθεί ο εργαζόμενος, η εταιρεία επιβαρύνεται στη συνέχεια και όχι ο ίδιος.Τέλος οι βουλευτές του σύριζα εδώ και 3 χρόνια απέδιδαν το 60% της αμοιβής τους στο κόμμα για κοινωνικές δράσεις και χρηματοδότηση οργανωτικών αναγκών. Στη συνεδρίαση αυτή συμμετείχαν μόνο 60 από τους 149 βουλευτές και ήταν κυρίως οι νέοι.
Την "κάβα" του με τις αποταμιεύσεις ας την κάνει με όσα του μένουν. Βουλευτής έγινε, όχι εισοδηματίας. Εντελώς άκυρο και άκαιρο αυτό που έγραψες. Εδώ περιορίζουμε το φαγητό μας κι εσύ μου λες ότι ο άλλος μπήκε στη βουλή για να κάνει κομπόδεμα και να μαζέψει λεφτά.
Δεν είπα ότι πρέπει να κάνει κομπόδεμα, είπα ότι δεν έχει. Μεγάλη διαφορά. Και μη μου λες ότι κόβεις από το φαγητό σου λες και είσαι ο μόνος και εμείς δεν ξέρουμε από αυτά.
Κύριε Μήτσο, Στην δουλειά μου απαιτείται καθημερινή μετακίνηση και δεν μου καλύπτουν τα έξοδα (για αυτοκίνητο ούτε λόγος).Να σας στείλω τον λογαριασμό να το περάσετε στα έξοδα της βουλής;
Ποια είναι αυτά τα προνόμια γιατί δε μας λέει ο κύριος;Η αποζημίωση μήπως; Oι επιτροπές; H φρούρηση; Οι ατέλειες; Τα δωρεάν αεροπορικά; Εμένα πάντως ως ελ. επαγγελματία μηχανικό η δουλειά μου απαιτεί μετακινήσεις εντός και εκτός νομού αλλά είμαι υποχρεωμένος να αποκτήσω και να συντηρώ μόνος μου το αυτοκίνητό μου με το 1/6 των δικών του απολαβών.Οκ να συμφωνήσουμε ότι δεν είναι αυτή η μεγαλύτερη παροχή των βουλευτών που πληρώνουμε αλλά είναι η μόνη που εξαγγείλατε και πάλι αντιδράτε...Ας μη γελιόμαστε, όπως δεν ήταν όλοι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ αριστεροί το ίδιο συμβαίνει και με τους βουλευτές του.
Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ακολουθήσει την λαϊκίστικη αντιπολιτευτική τακτική που ακολούθησε, πιθανότατα δεν θα αντιδρούσε κανένας και θα έβρισκε λογικό το αίτημα για την παροχή ενός φυσιολογικού Ι.Χ. στους βουλευτές.Τώρα όμως έρχεται ένας άνεργος και σου λέει -και με το δίκιο του- ότι ο ίδιος δεν μπορεί να βάλει καν τις βενζίνες του και ο βουλευτής με 7.000 (η όσα τέλος πάντων είναι) δεν μπορεί να αγοράσει ένα μεταχειρισμένο;Καλή η επίκληση στην φωνή της λογικής, αλλά θα πρέπει να γίνεται σε μόνιμη βάση και όχι μόνο όταν μας συμφέρει.
Κυριε Μητσο,Εχετε σταμπαρει κανενα? Test drive κανατε? 0-100 ποςο κανει? ειμαι σιγουρος οτι σε καθε περιπτωση δεν θα ειναι γερμανικο. Ενημερωστε μας για να το κοιταξουμε το ζητημα.Οπως και να εχει, εισπρατετε καθε μηνα 6000 , μαζι με τις αμοιβες σας για την συμμετοχη σας σε επιτροπες αγγιζετε τις 10000 ευρω μηνιαιως. Αρα πληρωστε το απο την τσεπη σας( μας) και εχει ο θεος.
Σωσταμ συν οτι καπου (??) προκυπτουν ΜΟΝΟ για τους βουλευτες 16 μηνες στον χρονο!Συν οτι , -ας μην κοροιδευομαστε- πλεον κανενας σχεδον βουλευτης (αφηνω περιθωριο λαθους) δεν αφηνει το επαγγελμα του για το βουλευτιλικι, αρα εχουν κι αλλο (διολου ευκαταφρονητο) εισοδημα. Επισης, κ.Κοδέλα, για τα ταξιδια παιρνετε δωρεαν αεροπορικα, εισητηρια, το αυτοκινητο ειναι για τις κοντινοτερες αποστασεις, συνηθως εντος της πολης. Το ειχε πει καλυτερα ο Ζαμπετας : "Εχουμε εξ'αριστερων μυαλα και δεξια την τσεπη" Κριμα και απογοητευση. Τοσο γρηγορα ηρθε η διαφθορα και γ πλεονεξια??