Συνάντηση με τον επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα είχε νωρίτερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης ο οποίος δήλωσε αισιόδοξος για συμφωνία αύριο στο Γιούρογκρουπ, σημειώνοντας όμως ότι αν δεν υπάρξει «ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του».

 

Ο κ. Δραγασάκης είπε ότι η ελληνική πλευρά πάει με συγκεκριμένες προτάσεις, για τις οποίες έχει γίνει μεγάλη προεργασία και δεν «έχουμε ακούσει κάποια αντιπρόταση».«Έχουμε ένα πρόγραμμα που έχει παραγάγει μια ανθρωπιστική κρίση και παράλληλα έχουμε μια νωπή λαϊκή εντολή που λέει τέλος στη λιτότητα. Η αντίθεσή μας δεν είναι με τη Γερμανία. Η ελληνική κυβέρνηση έχει αποστείλει μία συγκεκριμένη πρόταση, απέναντι στην οποία δεν έχουμε ακούσει κάποιο συγκεκριμένο σχόλιο», δήλωσε επίσης.

 

Με τον κ. Στουρνάρα συζήτησαν τη χθεσινή απόφαση της ΕΚΤ για τη χορήγηση έκτακτης ρευστότητας μέσω ELA, ύψους 3,3 δισεκ. ευρώ, αλλά και την πορεία των καταθέσεων που την τελευταία εβδομάδα έχουν δεχθεί σημαντικές πιέσεις.

 

Ο κ. Στουρνάρας είπε μετά τη συνάντηση ότι η ρευστότητα των τραπεζών είναι εξασφαλισμένη και πως οι καταθέσεις είναι απολύτως ασφαλείας.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr