Φάκελο με 525 ευρώ βρήκε στο γραφείο του ο Τσίπρας

Φάκελο με 525 ευρώ βρήκε στο γραφείο του ο Τσίπρας Facebook Twitter
22

Φάκελο με 525 ευρώ,  βρήκε, σύμφωνα με τα Νέα, την περασμένη Παρασκευή πάνω στο γραφείο του στο Μαξίμου ο Α. Τσίπρας, μετά από το ταξίδι του στις Βρυξέλλες.

Όπως γράφει η εφημερίδα όταν ρώτησε πώς βρέθηκαν αυτά τα χρήματα στο γραφείο του, οι συνεργάτες του, του είπαν ότι είναι η ημερήσια αποζημίωσή του ως πρωθυπουργός, για τα ταξίδια που κάνει στο εξωτερικό.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός επέστρεψε το ποσό, λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός να λαμβάνει αποζημίωση για τα ταξίδια που κάνει στο εξωτερικό.

Η αποζημίωση που προβλέπεται για τις μετακινήσεις του Πρωθυπουργού αγγίζει τα 175 ευρώ ανά ημέρα και είναι για τα έξοδα κίνησης.

22

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

Πολιτική / Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

«Τόσο ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ όσο και το παράγωγο ενωσιακό δίκαιο κατοχυρώνουν, εκτός από την κατ’ ουσίαν διεθνή προστασία σε περίπτωση βάσιμων λόγων δίωξης, και το δικαίωμα πρόσβασης στη διαδικασία ασύλου»
LIFO NEWSROOM
Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Πολιτική / Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Ζητά την ανάκληση της νομικής αιτιολόγησης που στηρίζεται στο άρθρο 15 ΕΣΔΑ, δηλαδή το αντίστοιχο του άρθρου 48 Συντ. για την εφαρμογή του νόμου περί καταστάσεως πολιορκίας, όπως σημειώνει με έκπληξη
LIFO NEWSROOM
Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Πολιτική / Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να τεθεί σε αναστολή και ο ιατροδικαστής που υπέγραψε τις τρεις εκθέσεις για τα βρέφη που δολοφόνησε η Ειρήνη Μουρτζούκου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση για την αναστολή λειτουργίας της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πάτρας
LIFO NEWSROOM
Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Πολιτική / Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Ο νέος υπουργός επιτίθεται στους μετανάστες με χυδαία ρητορική λέγοντας πως στις δομές «τρώνε 3 φορές κρέας και μία ψάρι» και πως «δεν θέλουμε να αντικαταστήσουμε τον πληθυσμό της Ευρώπης»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

Πολιτική / Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

 Όταν απευθύνεστε σε αυτήν την παράταξη δεν θα χρησιμοποιείτε τον όρο «γαλάζια συμμορία», δεν τη δέχομαι από ένα κόμμα, που έχει στιγματίσει την πολιτική ζωή της χώρας, απάντησε σε υψηλούς τόνους στον Νίκο Ανδρουλάκη ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Σύλληψη και κράτηση για όσους εισέρχονται παράνομα στη χώρα – Νέα μέτρα υπό τον απόηχο της άρνησης Χάφταρ να δεχθεί την ευρωπαϊκή αποστολή
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων

Πολιτική / Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ επισήμανε πως «η Ελλάδα θα μεριμνήσει ώστε να ελεγχθούν οι μεταναστευτικές ροές» και υπογράμμισε ότι η επιτήρηση θα ενταθεί στο πλαίσιο ευρωπαϊκής συνεργασίας
LIFO NEWSROOM
Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Πολιτική / Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία, με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών της Ιταλίας και της Μάλτας, μετέβη στη Λιβύη για διαβουλεύσεις με τις πλευρές των Ντμπέιμπα και Χαφτάρ
LIFO NEWSROOM
Νίκος Χριστοδουλάκης: «Υπάρχει ένα οργανωμένο δίκτυο που αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

LiFO politics / Νίκος Χριστοδουλάκης: «Ένα οργανωμένο δίκτυο αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και καθηγητής Νίκος Χριστοδουλάκης μιλά στη Βασιλική Σιούτη για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ, δίνει τη δική του ερμηνεία και εκτιμά ότι η κρίση «δεν μας έκανε σοφότερους, αλλά χειρότερους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

15 σχόλια
Καλά έκανε και δεν τα πήρε, καλώς έγινε και η διαρροή. Για τον απλό λόγο ότι με την κίνηση αυτή δίνει ένα μήνυμα ήθους με πολλούς αποδέκτες. Και περισσότερο στο κυβερνητικό επιτελείο και τους υπαλλήλους υποργείων κτλ.Και το μήνυμα λέει ότι όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν παίρνει αυτά που "δικαιούται" γιατί είναι άδικο, τότε φαινόμενα διαφθοράς δεν θα γίνουν δεκτά.Μένει τώρα να το δούμε και στην πράξη αυτό κι όχι απλώς με μηνύματα.
Σιγουρα δεν ειναι κίνηση που θα σωσει τη χωρα, και σιγουρα ειναι ειδηση εντυπωσεων αλλα απο την αλλη σε κανει να σκεφτεσαι με ποσα ονοματα βαφτιζαν οσα ετρωγαν οι προηγουμενοι πισω απο την πλατη μας και δε το παιρναμε χαμπαρι
Μετατρέπεται σε Κιμ Γιονγκ Ουν (χωρίς τα σκυλιά που τρώνε θείους, θείες και πεθερές)...Με ευθύνη των ΜΜΕ και των αυλικών που διαρρέουν τέτοιες σαχλαμάρες.
Με φακελάκια πληρώνονται εκεί στη Βουλή;Νταξ,αδικία όμως,αυτού του τα αφήνουν στο γραφείο του κι εγώ κυνηγάω εδώ και 6 μήνες όποιον μιλάει ελληνικά για να πάρω τους μισθούς μου...δεν το λες και δίκαιο!
Δε μπορω να διανοηθω οτι μολις γυρναει ο Πρωθυπουργός απο ταξιδι του αφηνουν στο γραφείο του τα έξοδα για βενζίνη και φαγητό... κατα τον ιδιο τρόπο που τα δίνουν στον πωλητή μιας επιχείρησης και έραγε πώς τα υπολογίζουν?Προφανώς τα έξοδά του είναι ήδη καλυμμένα από το δημόσιο - μετακινησεις, διατροφή, διαμονή κλπ - και εάν χρειάζεται καποια αποζημίωση υποθέτω κατατίθεται μαζι με το μισθό του? Δηλαδή τέλος του μηνα οι πρωθυπουργοί, υπουργοί, βουλευτές ρωτάνε ο ένας τον άλλο ... Ρε παιδιά που ειναι ο δικός μου φάκελλος ?? εδω στο τραπέζι μου το είχαν αφήσει! Διαχρονικά βέβαια όσο με βοηθά η μνήμη μου τα διαφορα "περιβάλλοντα" των πρωθυπουργικών γραφείων φρόντιζαν με ανόητες διαρροές νε γελοιποιούν τελικά τους πρωθυπουργούς.Έχουμε ζήσει τους "ευαισθητους" τους "μπλοκακηδες" τους "εκνευρισμένους" τους "εργασιομανείς" κλπ ας αλλάξουμε σελίδα επιτέλους αλλά να το εννοούμε κιόλας.Και εάν εντέλει αληθεύει οτι πληρώνεται ο πρωθυπουργός με φακελλακι που κάποιος υπάλληλος αφήνει στο γραφείο του αποζημίωση ταξιδιου, σορρυ κιόλας αυτο το κράτος είναι τοοοοοοοσο γελοίο που ουτε σε τριτοκοσμικό οργανισμο δεν πρεπει να ανήκει και δε μας σώζει καμμία διαπραγματευση.
Εδώ βρίσκεται ένα δίλλημα: Να πάρεις την αποζημίωση και να σου προσάψουν ότι δεν τηρείς την δέσμευσή σου για μείωση των βουλευτικών εσόδων ή να την επιστρέψεις και να σε πουν λαϊκιστή;Πριν κρίνετε, σκεφτείτε τι θα κάνατε στην θέση του κ. Τσίπρα.
Να μην τα πάρεις, να στείλεις email στην αντίστοιχη υπηρεσία στην οποία θα αναφέρεις ότι δεν αποδέχεσαι την αποζημίωση για τα ταξίδια σου γενικότερα και να το αναφέρεις δημόσια μόνο αν κάποιος πάει να σου προσάψει κάτι. Τέλος. Όχι σόου με διαρροές.
Mα τι λαϊκίστικες διαρροές! Με πρωθυπουργικό αεροσκαφος δεν μετακινείται; Ολα πληρωμένα δεν είναι (και δικαίως); Και παίρνουν την ναυαρχίδα του ΔΟΛ να της ψιθυρίσουν την ηρωϊκή αποκάλυψη!
Μαζι σου, ολο αυτο αρχιζει και γινεται γελοιο.Αυτος ομως τα επεστρεψε, οι προηγουμενοι τι τα εκαναν?Οι δεν ισχυουν γι΄αυτους οτι ολα ηταν πληρωμενα?
Οι "λαικιστικες διαρροες" ειναι αυτο που σου προξενησε το ενδιαφερον ; Και μαλιστα στην "ναυαρχιδα του Δ.Ο.Λ."-απο τον Συριζα- !!!Το γεγονος οτι,οπως φαινεται, οι προηγουμενοι πρωθυπουργοι οταν ηταν σε επισημα ταξιδια,οπου ενω ολα ανεξαιρετως τα εξοδα τους,αεροπλανο,ξενοδοχεια,δειπνα κλπ καλυπτονται απο το δημοσιο κορβανα ,επαιρναν ΚΑΙ 175 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ,αυτο δεν σου "τραβηξε" καθολου το ενδιαφερον ;Βρισκω πολυ ενδιαφερον το "ενδιαφερον"σου !