Αμετακίνητος στις θέσεις του για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών παραμένει ο υπουργός Δικαιοσύνης παρά την οργή της ομοφυλοφιλικής κοινότητας που απαίτησε να ζητήσει συγγνώμη για τη φράση του ο γάμος μεταξύ ομοφύλων δεν είναι στη φύση του ανθρώπου».

 

Σε δηλώσεις του σήμερα ο κ. Αθανασίου, πρώην εισαγγελέας, δήλωσε και πάλι κατηγορηματικά αντίθετος στο γάμο των ομοφυλοφίλων, λέγοντας σε συνέντευξη του στον Σκάι: «Ήμουν ξεκάθαρος. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου, αυτό πιστεύω. Αυτή τη φιλοσοφία θα εισηγηθώ στην κυβέρνηση και η Βουλή θα αποφασίσει».

 

Ο υπουργός διόρθωσε τη δήλωση του ότι  «η Σύμβαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων απαγορεύει το γάμο ομόφυλων ζευγαριών», λέγοντας ότι το είπε εκ παραδρομής ενώ στην πραγματικότητα δεν προβλέπεται, απέφυγε όμως κάθε αναφορά στην άποψη του για την ομοφυλοφιλία που δεν είναι στη φύση.

 

«Οι δηλώσεις του υπουργού είναι απαράδεκτες και καταδικαστέες. Ο κ. Αθανασίου όχι μόνο επιδεικνύει περίτρανα την ομοφοβία του, αλλά υποκινεί και πρακτικές μίσους όταν περιγράφει αιτήματα πολιτών ως εκτός ανθρώπινης φύσης» τόνισε στο in.gr ο κοινωνιολόγος και μέλος της Ομοφυλοφιλικής Λεσβιακής Κοινότητας Ελλάδας (ΟΛΚΕ), Παναγιώτης Δαμάσκος.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr