Από αύριο η διάθεση της φοροκάρτας

Από αύριο η διάθεση της φοροκάρτας Facebook Twitter
0

Από αύριο ξεκινά-σύμφωνα τουλάχιστον με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών-η διάθεση της φοροκάρτας στους φορολογούμενους.

Η χρήση της είναι σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου καθαρά προαιρετική και στόχος της έκδοσης της, η καταγραφή σε αυτήν των ποσών των δαπανών του φορολογουμένου, προκειμένου να αποφεύγει την ταλαιπωρία της συλλογής αποδείξεων και να “χτίζει” με αυτή το αφορολόγητο του.

Ο χρήστης της κάρτας, θα δηλώνει υποχρεωτικά τον αριθμό της στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του Υπουργείου Οικονομικών μέσω διαδικτύου ή sms και σε κάθε Α.Φ.Μ θα μπορούν να συνδεθούν μέχρι και τρεις φοροκάρτες, από μέλη της ίδιας οικογένειας.

Από αύριο η διάθεση της φοροκάρτας Facebook Twitter

Η φοροκάρτα, θα έχει την όψη πιστωτικής κάρτας με μαγνητική ταινία στο πίσω μέρος της και θα “φορτώνει” τις δαπάνες στα γνωστά μηχανήματα πιστωτικών καρτών των καταστημάτων. Πάνω της θα υπάρχει το σλόγκαν “δίνω την κάρτα, συλλέγω έξοδα” και ένα δεκαψήφιος κωδικός.

Η ενεργοποίηση της φοροκάρτας θα γίνεται με SMS στον αριθμό 54053 της ΓΓΠΣ (ΑΦΜ, κενό και ο κωδικός) αλλά και μέσω ίντερνετ στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://link.minfin.gr/karta.

Οι πολίτες θα μπορούν να παραλαμβάνουν την κάρτα τους από 27 τραπεζικά ιδρύματα:

Εθνική, Eurobank, Alpha, Πειραιώς, Αγροτική, TBANK, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Γενική, Marfin, Attica Bank, Emporiki, Millenium, Τράπεζα Κύπρου, Proton, Probank, FBB, Ελληνική, Πανελλήνια, Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα, Συνεταιριστική Τράπεζα Δυτικής Μακεδονίας, Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου, Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, Συνεταιριστική Τράπεζα Λέσβου - Λήμνου, Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα, Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών, Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΟΥΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝΤΕΣ

Πολιτική / Σαμαράς από Βουλή: Δεν υπάρχουν επαγγελματίες ανησυχούντες αλλά ερασιτέχνες εφησυχασμένοι

Η «απάντηση» του Παύλου Μαρινάκη στον Αντώνη Σαμαρά που μίλησε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ενέργειας, για την κύρωση ενεργειακών συμφωνιών
THE LIFO TEAM
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Πολιτική / Υπουργείο Εξωτερικών: Καμία εκούσια διαρροή προσωπικών στοιχείων για τον επαναπατρισμό πολιτών

«Το υπουργείο Εξωτερικών αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στη διασφάλιση της προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και θα προβεί στις δέουσες ενέργειες», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΙΘΑΚΗ ΚΟΖΑΝΗ

Πολιτική / Τσίπρας από Κοζάνη: Κόκκινη γραμμή η μη χρήση στρατιωτικών βάσεων που μπορεί να θέσουν τη χώρα σε κίνδυνο

Ο πρώην πρωθυπουργός ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στο διεθνές περιβάλλον και την γενικευμένη γεωπολιτική αστάθεια στην περιοχή του Ιράν
THE LIFO TEAM