Από αύριο ξεκινά-σύμφωνα τουλάχιστον με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών-η διάθεση της φοροκάρτας στους φορολογούμενους.

 

Η χρήση της είναι σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου καθαρά προαιρετική και στόχος της έκδοσης της, η καταγραφή σε αυτήν των ποσών των δαπανών του φορολογουμένου, προκειμένου να αποφεύγει την ταλαιπωρία της συλλογής αποδείξεων και να “χτίζει” με αυτή το αφορολόγητο του.

 

Ο χρήστης της κάρτας, θα δηλώνει υποχρεωτικά τον αριθμό της στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του Υπουργείου Οικονομικών μέσω διαδικτύου ή sms και σε κάθε Α.Φ.Μ θα μπορούν να συνδεθούν μέχρι και τρεις φοροκάρτες, από μέλη της ίδιας οικογένειας.

 

Η φοροκάρτα, θα έχει την όψη πιστωτικής κάρτας με μαγνητική ταινία στο πίσω μέρος της και θα “φορτώνει” τις δαπάνες στα γνωστά μηχανήματα πιστωτικών καρτών των καταστημάτων. Πάνω της θα υπάρχει το σλόγκαν “δίνω την κάρτα, συλλέγω έξοδα” και ένα δεκαψήφιος κωδικός.

 

Η ενεργοποίηση της φοροκάρτας θα γίνεται με SMS στον αριθμό 54053 της ΓΓΠΣ (ΑΦΜ, κενό και ο κωδικός) αλλά και μέσω ίντερνετ στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://link.minfin.gr/karta.

 

Οι πολίτες θα μπορούν να παραλαμβάνουν την κάρτα τους από 27 τραπεζικά ιδρύματα:

Εθνική, Eurobank, Alpha, Πειραιώς, Αγροτική, TBANK, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Γενική, Marfin, Attica Bank, Emporiki, Millenium, Τράπεζα Κύπρου, Proton, Probank, FBB, Ελληνική, Πανελλήνια, Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα, Συνεταιριστική Τράπεζα Δυτικής Μακεδονίας, Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου, Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, Συνεταιριστική Τράπεζα Λέσβου - Λήμνου, Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα, Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών, Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr