«Ποτέ δεν μίλησα για αποχώρηση από την κυβέρνηση και δεν πρέπει να μιλάμε κι εμείς». Αυτό είπε ο Ε. Βενιζέλος στην Κ.Ο. σήμερα του κόμματος του, συστήνοντας δηλαδή στα υπόλοιπα μέλη της να μην μιλάνε για αποχώρηση σε περίπτωση που η Ελιά πάρει χαμηλά ποσοστά στις εκλογές.  

 

Λίγο αργότερα όμως παραδέχτηκε ότι έθεσε το δίλλημα «ποσοστά ή αποχώρηση» και διερωτήθηκε: «Είναι εκβιαστική η αλήθεια;».

«Έθεσα φωναχτά το δίλημμα, το οποίο είναι εκβιαστικό, όπως λένε μερικοί», ανέφερε για να συνεχίσει: «Είναι εκβιαστική η αλήθεια; Η περιγραφή της πραγματικότητας δεν είναι ποτέ εκβιαστική, είναι λυτρωτική και φέρνει καθέναν προ των ευθυνών του. Κάποιοι νομίζουν ότι θα μπορούσαμε να αποφύγουμε κάθε δυσκολία και να τη βγάλουμε καθαρή. Αυτό το ψευτοδίλημμα είναι ο εκβιασμός».

 

Παράλληλα είπε ότι αυτή η ενόχληση που προκάλεσε το «δίλλημα» του ήταν εξαιρετικά ευεργετική, κι αυτό γιατί, όπως είπε, «τις τελευταίες μέρες Ελιά και ΠΑΣΟΚ βρέθηκε στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης, της προεκλογικής αντιπαράθεσης και αυτό είναι λογικό γιατί είμαστε 5 χρόνια τώρα στο επίκεντρο της εθνικής προσπάθειας».

«Έπρεπε να πούμε αυτή την τόση απλή αλήθεια για να βρεθούμε στο επίκεντρο», τόνισε.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr