Γιαννάκου: Δεν είναι δημοκρατικό το εκλογικό σύστημα με σταυρό

Γιαννάκου: Δεν είναι δημοκρατικό το εκλογικό σύστημα με σταυρό Facebook Twitter
3

H πρώην επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ σε σημερινή συνέντευξή της στο Βήμα FM εξέφρασε την αντίθεσή της στο σύστημα της σταυροδοσίας που υιοθετήθηκε για τις φετινές εκλογές, χαρακτηρίζοντάς το μη δημοκρατικό.

"Η αλλαγή του εκλογικού νόμου την τελευταία στιγμή, η μη αξιολόγηση των υποψηφίων από το κόμμα, όπως συμβαίνει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, η τετρασταυρία, ο διπλάσιος αριθμός βουλευτών και ότι καθένας εξέρχεται και δηλώνει απευθείας υποψήφιος ευρωβουλευτής δεν είναι καθόλου δημοκρατικό σύστημα. Εμείς, δεν ρωτηθήκαμε καθόλου" είπε η ευρωβουλευτής της ΝΔ.

Η επί σειρά ετών βουλευτής, υπουργός και ευρωβουλευτής της ΝΔ επανέλαβε την άρνηση της να είναι εκ νέου υποψήφια στις ευρωεκλογές για λόγους αξιοπρέπειας καθώς διαφωνεί με την υιοθέτηση του συστήματος.

Πάντως απέρριψε κατηγορηματικά να αποχωρήσει από τη ΝΔ. "Εγώ θα πάρω τα "κλειδιά" εάν κλείσει ποτέ η ΝΔ" είπε χαρακτηριστικά.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM