Το αντάρτικο πόλης και οι κερδοσκόποι φταίνε για τα επεισόδια κατά τον κύριο Παπουτσή

Το αντάρτικο πόλης και οι κερδοσκόποι φταίνε για τα επεισόδια κατά τον κύριο Παπουτσή Facebook Twitter
0

Το αντάρτικο πόλης φταίει για τα χθεσινά επεισόδια σύμφωνα με την τοποθέτηση στη Βουλή, του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή. “Οργανώνουμε φιλειρηνικές συγκεντρώσεις έρχονται αθώοι, ηλικιωμένοι, παιδιά, και όταν έρθει η στιγμή κάνουμε επίθεση με μολότοφ. Η Κερατέα ήταν απλώς η προπόνηση”, είπε ο κύριος Παπουτσής.

Σε ότι αφορά στο βίντεο που δειχνει αστυνομικούς να φυγαδεύουν κουκουλοφόρους ο υπουργός είπε ότι του δημιούργησε πολλά ερωτηματικά όταν το είδε και αυτομάτως διέταξε έρευνα. "Οι πληροφορίες που έχω είπε ο κύριος Παπουτσής είναι ότι αυτοί που είδαμε με τα βαμμένα πρόσωπα και σίδερα στα χέρια προέρχονταν από επιχείρηση απεγκλωβισμού από καφετέρια καθώς είχαν δεχτεί επίθεση αγανακτισμένων και κάλεσαν την αστυνομία σε βοήθεια".

“Επειδή η παρουσία τους, μου δημιούργησε ερωτηματικά ζήτησα να συνεχιστεί η έρευνα και να πάει σε βάθος” τόνισε ο υπουργός που υπογράμμισε ότι τελικά τηλεφώνησαν οι ίδιοι οι εμπλεκόμενοι για να πούν ότι είναι συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ.” Ωστόσο είπε ο κύριος Παπουτσής, "επειδή υπάρχουν οι πληροφορίες ότι ορισμένοι από αυτούς συμμετείχαν σε “καταδρομικές” επιθέσεις σε σπίτια πολιτικών η έρευνα συνεχίζεται".

“Πολλοί προσπαθούν να χρεώσουν στην αστυνομία τους κουλουφορόρους” είπε ο υπουργός και αναρωτήθηκε στη συνέχεια αν ήταν έτσι, “κάποιος από τους 55 χιλιάδες ασυτνομικούς δεν θα είχε ακούσει ότι κάποιος συνάδελφος του πήρε εντολή να παριστάνει τον προβοκάτορα στις σδυγκεντρώσεις;”. Τέτοιου είδους πρακτικές δεν χρησιμοποιούνται στην αστυνομία, υποστήριξε ο κύριος Παπουτσής.

Για την επίθεση στον βουλευτή Αθανασιάδη, η φωνή του κυρίου Παπουτσή έγινε πιο έντονη, χαρακτηρίζοντας την ενέργεια απαράδεκτη. Ζητώ να μας πουν ποιός είναι αυτος που ξεδιπλώνει την κουκούλα, τη φοράει και χτυπάει τον κύριο Αθανασιάδη, είπε ο υπουργός. Και ζήτησε από τα κανάλια “να παίξουν και να ξαναπαίξουν-όπως έχουν υποχρέωση- το συγκεκριμένο βίντεο για να δει επιτέλους ο κόσμος ποιοί είναι αυτοί που φορούν την κουκούλα'.

Οπως είπε ο κύριος υπουργός,  "την κυβέρνηση και τη χώρα δεν τις συμφέρουν τα ακραία γεγονότα, οι φωτιές ή η βία αλλά το κίνημα των πολιτών που δίνει στην κυβέρνηση τα επιχειρήματα σε αυτούς που προσπαθούν να βάλουν τη θηλιά στο λαό".

Για τον κύριο υπουργό, για τα επεισόδια φταίει το αντάρτικο πόλης που προπονήθηκε στην Κερατέα και ο σκοπός ήταν- όπως είπε ο ίδιος- να αναγκαστεί η αστυνομία να σπάσει την αλυσίδα γύρω από τη Βουλή, για να μπούν μέσα, να σταματήσουν τη συνεδρίαση, να μην ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο και η χώρα να χρεοκοπήσει . Και ποιός ήταν ο απώτερος στόχος; “Να κερδοσκοπήσουν αυτοί που είχαν επενδύσει στη χρεοκοπία της χώρας. Αυτοί που είχαν επενδύσει σε αυτό, έχασαν τα λεφτά τους”, είπε ο υπουργός. (Δηλαδή το αντάρτικο πόλης ήταν βαλτό από τους μεγαλοεπενδυτές και κερδοσκόπους; Η είναι το αντάρτικο πόλης οι κερδοσκόποι;)

Ο κύριος Παπουτσής μίλησε και για τους τραυματισμούς στο μετρό, λέγοντας ότι ουδέποτε επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες για τραυματίες. “Παρόλα αυτά-είπε-είδαμε στα κανάλια εκκλήσεις για γιατρούς και φαρμακευτικό υλικό.Οι άνθρωποι μας που πέρασαν από εκεί, είπαν ότι δεν υπάρχουν, υπήρχαν μόνο κάποιοι με αναπνευστικά προβλήματα που μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία”.

'Οι υπόλοιποι-είπε ο κύριος Παπουτσής- ήταν διαδηλωτές με μάσκες ακριβότερες από αυτές που χρησιμοποιεί η αστυνομία οι οποίοι ξεκουραζόταν για να συνεχίσουν τον αγώνα και παρά τις εκκλήσεις από το μετρό αρνήθηκαν να φύγουν. “Κάνω το σταυρό μου κάθε μέρα για να μην επιβεβαιωθούν εκείνοι που επιδιώκουν θύματα και νέους ήρωες. Η δημοκρατία δεν πρέπει να το επιτρέψει, η δημοκρατία είναι για όλους τους Έλληνες πολίτες”, είπε ο κύριος Παπουτσής για να αποκαλύψει στη συνέχεια ποιός ήταν ο “νυν υπερ πάντων αγών” των δυνάμεων ασφαλείας. “Ηταν μεγάλη επιτυχία του αρχηγού της αστυνομίας να κρατηθεί και να λειτουργήσει η βουλή”, είπε ο κύριος Παπουτσής.

Η Αλέκα Παπαρήγα που πήρε το λόγο αμέσως μετά, επιβεβαίωσε ότι υπήρχαν τραυματίες στο μετρό και φύλαξε στον κύριο Παπουτσή μια φαρμακερή ατάκα "Η είστε αφελής ή συγκαλύπτετε"

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για παραίτηση Καραναστάση: Διαμαντή, όσο κι αν με πονάει που φεύγεις, σε ευχαριστώ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε συγγνώμη από τον Διαμαντή Καραναστάση «που δεν κατάφερα να καθαρίσω ακόμη αυτό το τόσο βρόμικο τοπίο, που σε κάνει να ασφυκτιάς και να φεύγεις»
LIFO NEWSROOM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ EUROGROUP ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πολιτική / Financial Times: Υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Η αποχώρηση του Πασκάλ Ντόναχιου από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας και κατ΄ επέκταση από το «τιμόνι» της Ευρωομάδας, εκκινεί τη διαδικασία επιλογής του επόμενου προέδρου, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα επικρατέστερα ονόματα των διαδόχων του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, επέμεινε στις καταγγελίες της ότι ο Λαζαρίδης επιτέθηκε στον μάρτυρα και ζήτησε την απομάκρυνσή του από τη ΝΔ
LIFO NEWSROOM
«Το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν σε αυτήν»

LiFO politics / «Δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι το πρόβλημα αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν»

Ο καθηγητής Νικόλαος-Κομνηνός Χλέπας, εξηγεί γιατί το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης στη χώρα μας δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά το σύστημα ακραίου συγκεντρωτισμού της εξουσίας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Πολιτική / Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ενεργοποιείται ο ενεργειακός διάδρομος που συνδέει Αλεξανδρούπολη και Οδησσό, επιτρέποντας την αποστολή αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου προς την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM