Το αντάρτικο πόλης φταίει για τα χθεσινά επεισόδια σύμφωνα με την τοποθέτηση στη Βουλή, του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή. “Οργανώνουμε φιλειρηνικές συγκεντρώσεις έρχονται αθώοι, ηλικιωμένοι, παιδιά, και όταν έρθει η στιγμή κάνουμε επίθεση με μολότοφ. Η Κερατέα ήταν απλώς η προπόνηση”, είπε ο κύριος Παπουτσής.

 

Σε ότι αφορά στο βίντεο που δειχνει αστυνομικούς να φυγαδεύουν κουκουλοφόρους ο υπουργός είπε ότι του δημιούργησε πολλά ερωτηματικά όταν το είδε και αυτομάτως διέταξε έρευνα. "Οι πληροφορίες που έχω είπε ο κύριος Παπουτσής είναι ότι αυτοί που είδαμε με τα βαμμένα πρόσωπα και σίδερα στα χέρια προέρχονταν από επιχείρηση απεγκλωβισμού από καφετέρια καθώς είχαν δεχτεί επίθεση αγανακτισμένων και κάλεσαν την αστυνομία σε βοήθεια".

 

“Επειδή η παρουσία τους, μου δημιούργησε ερωτηματικά ζήτησα να συνεχιστεί η έρευνα και να πάει σε βάθος” τόνισε ο υπουργός που υπογράμμισε ότι τελικά τηλεφώνησαν οι ίδιοι οι εμπλεκόμενοι για να πούν ότι είναι συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ.” Ωστόσο είπε ο κύριος Παπουτσής, "επειδή υπάρχουν οι πληροφορίες ότι ορισμένοι από αυτούς συμμετείχαν σε “καταδρομικές” επιθέσεις σε σπίτια πολιτικών η έρευνα συνεχίζεται".

 

“Πολλοί προσπαθούν να χρεώσουν στην αστυνομία τους κουλουφορόρους” είπε ο υπουργός και αναρωτήθηκε στη συνέχεια αν ήταν έτσι, “κάποιος από τους 55 χιλιάδες ασυτνομικούς δεν θα είχε ακούσει ότι κάποιος συνάδελφος του πήρε εντολή να παριστάνει τον προβοκάτορα στις σδυγκεντρώσεις;”. Τέτοιου είδους πρακτικές δεν χρησιμοποιούνται στην αστυνομία, υποστήριξε ο κύριος Παπουτσής.

 

Για την επίθεση στον βουλευτή Αθανασιάδη, η φωνή του κυρίου Παπουτσή έγινε πιο έντονη, χαρακτηρίζοντας την ενέργεια απαράδεκτη. Ζητώ να μας πουν ποιός είναι αυτος που ξεδιπλώνει την κουκούλα, τη φοράει και χτυπάει τον κύριο Αθανασιάδη, είπε ο υπουργός. Και ζήτησε από τα κανάλια “να παίξουν και να ξαναπαίξουν-όπως έχουν υποχρέωση- το συγκεκριμένο βίντεο για να δει επιτέλους ο κόσμος ποιοί είναι αυτοί που φορούν την κουκούλα'.

 

Οπως είπε ο κύριος υπουργός,  "την κυβέρνηση και τη χώρα δεν τις συμφέρουν τα ακραία γεγονότα, οι φωτιές ή η βία αλλά το κίνημα των πολιτών που δίνει στην κυβέρνηση τα επιχειρήματα σε αυτούς που προσπαθούν να βάλουν τη θηλιά στο λαό".

 

Για τον κύριο υπουργό, για τα επεισόδια φταίει το αντάρτικο πόλης που προπονήθηκε στην Κερατέα και ο σκοπός ήταν- όπως είπε ο ίδιος- να αναγκαστεί η αστυνομία να σπάσει την αλυσίδα γύρω από τη Βουλή, για να μπούν μέσα, να σταματήσουν τη συνεδρίαση, να μην ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο και η χώρα να χρεοκοπήσει . Και ποιός ήταν ο απώτερος στόχος; “Να κερδοσκοπήσουν αυτοί που είχαν επενδύσει στη χρεοκοπία της χώρας. Αυτοί που είχαν επενδύσει σε αυτό, έχασαν τα λεφτά τους”, είπε ο υπουργός. (Δηλαδή το αντάρτικο πόλης ήταν βαλτό από τους μεγαλοεπενδυτές και κερδοσκόπους; Η είναι το αντάρτικο πόλης οι κερδοσκόποι;)

 

Ο κύριος Παπουτσής μίλησε και για τους τραυματισμούς στο μετρό, λέγοντας ότι ουδέποτε επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες για τραυματίες. “Παρόλα αυτά-είπε-είδαμε στα κανάλια εκκλήσεις για γιατρούς και φαρμακευτικό υλικό.Οι άνθρωποι μας που πέρασαν από εκεί, είπαν ότι δεν υπάρχουν, υπήρχαν μόνο κάποιοι με αναπνευστικά προβλήματα που μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία”.

 

'Οι υπόλοιποι-είπε ο κύριος Παπουτσής- ήταν διαδηλωτές με μάσκες ακριβότερες από αυτές που χρησιμοποιεί η αστυνομία οι οποίοι ξεκουραζόταν για να συνεχίσουν τον αγώνα και παρά τις εκκλήσεις από το μετρό αρνήθηκαν να φύγουν. “Κάνω το σταυρό μου κάθε μέρα για να μην επιβεβαιωθούν εκείνοι που επιδιώκουν θύματα και νέους ήρωες. Η δημοκρατία δεν πρέπει να το επιτρέψει, η δημοκρατία είναι για όλους τους Έλληνες πολίτες”, είπε ο κύριος Παπουτσής για να αποκαλύψει στη συνέχεια ποιός ήταν ο “νυν υπερ πάντων αγών” των δυνάμεων ασφαλείας. “Ηταν μεγάλη επιτυχία του αρχηγού της αστυνομίας να κρατηθεί και να λειτουργήσει η βουλή”, είπε ο κύριος Παπουτσής.

 

Η Αλέκα Παπαρήγα που πήρε το λόγο αμέσως μετά, επιβεβαίωσε ότι υπήρχαν τραυματίες στο μετρό και φύλαξε στον κύριο Παπουτσή μια φαρμακερή ατάκα "Η είστε αφελής ή συγκαλύπτετε"

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr