Πριν από κάποιους μήνες, ο υπουργός Προπο είχε "προτρέψει" τους διαδηλωτές να κρεμάσουν στα μανταλάκια όποιον αστυνομικά με πολιτικά εντοπίσουν στη διαδήλωση, μιας και δε θα εκτελούσε κρατικές εντολές. Ολόκληρη μπουγάδα θα μπορούσε λοιπόν να στηθεί αν είχε ληφθεί η δήλωση του υπουργού στην κυριολεξία της, καθώς και αυτές τις δύο ημέρες και πιο πρόσφατα, έχει επιβεβαιωθεί η παρουσία ασφαλιτών-προβοκατόρων.

Στο χθεσινό βίντεο που προβλήθηκε και από το άλτερ οι κουκουλοφόροι που φυγαδεύονται στη Βουλή, είναι το πιθανότερο οι ακροδεξιοί που έδωσαν την αφορμή για την επίθεση της αστυνομίας στη συγκέντρωση την Τρίτη και αναμένεται με ενδιαφέρον αν η υπόθεση θα θαφτεί ή θα ερευνηθεί στο βάθος της.

Σήμερα λοιπόν, ο Παπουτσής έδωσε πλήρη κάλυψη στη χθεσινή στάση της αστυνομίας η οποία, κατά τον υπουργό, λειτούργησε στα πλαίσια της νομιμότητας και μάλιστα επιδεικνύοντας αυτοσυγκράτηση. Απέκλεισε μάλιστα το ενδεχόμενο προβοκάτσιας από την Ελ.Ασ. με το φοβερό επιχείρημα πως κανένας αστυνομικός δεν παραδέχτηκε κάτι τέτοιο(!) ενώ κατήγγειλε απόπειρα κύκλων  να οργανώσουν ανταρτικό πόλης, επκαλούμενους τα καπνογόνα. Φυσικά τα δεκάδες ντοκουμέντα από τη χθεσινή μέρα πιστοποιούν το ακριβώς αντίθετο:

Ρίψεις αμέτρητων καρκινογόνων χημικών, εκατοντάδες τραυματίες, εισβολή της αστυνομίας στο σταθμό του μετρό, παρεμπόδιση ασθενοφόρων και μεταφοράς τραυματιών, επίθεση των Δελτα και Διας (αλήθεια πόσο στοιχίζουν οι εξορμήσεις τωνμηχανοκίνητων μονάδων;) σε πολίτες στο Μοναστηράκι, άγριοι ξυλοδαρμοί-και συλληφθέντων-, ακόμα και επίθεση στο συνεργείο του γνωστού "αντιεξουσιαστικού" σταθμού Σταρ.

Ουσιαστικά χθες εφαρμόστηκε ένα ξεκάθαρο επιχειρησιακό σχέδιο που είχε δύο στόχους: αφενός την εκδίωξη των διαδηλωτών από το Σύνταγμα ( μέχρι του Ψυρρή και την Ομόνοια κυνηγήθηκαν διαδηλωτές) και τη δημιουργία "καθαρής" ζώνης ενός χιλιομέτρου γύρω από την πλατεία, αφετέρου μια προειδοποίηση τρόμου προς όποιον πολίτη θα σκεφτεί να διαμαρτυρηθεί.

Πέρα από το βολικό σχήμα των κουκουλοφόρων και χωρίς να παραγνωρίζει κανείς τους χρήσιμους ηλίθιους και τους ασφαλίτες, η αστυνομική επίθεση με κυβερνητικές εντολές δεν προκλήθηκε από τα μπουκαλάκια με νερό ( οι πέτρες έπεσαν μετά τα  πρώτα δακρυγόνα). Εξάλλου χιλιάδες κόσμου κάλυψε χθες κάποια στιγμή το πρόσωπο του με μια μάσκα ή ένα μαντήλι για να μην λιποθυμήσει από τα χημικά αέρια που μοίραζε αφειδώς η ελληνική αστυνομία( ξανά το ερώτημα πόσο στοιχίζουν αλήθεια αυτά;).

Όλοι αυτοί ήταν όπως είπε γνωστός τηλεδημοσιογράφος βιαίοι διαδηλωτές ή προσπαθούσαν να ασκήσουν τα συνταγματικό δικαίωμα της διαδήλωσης;

Φυσικά όταν, όπως έχει γραφτεί, δε βρίσκονται και δε φυλακίζονται αυτοί που λήστεψαν τα δημόσια ταμεία, όταν δηλαδή η ανομία και η ατιμωρησία βαραίνει σαν σκιά το κόμματα εξουσία και ευρύτερα το πολιτικό σύστημα που αδυνατεί να αυτοκαθαρθεί, τότε ας μην προξενεί εντύπωση η στάση της αστυνομίας, που με αυτοσυγκράτηση πάντα, υπερασπίστηκε αυτό ακριβώς το στάτους κβο, παραβιάζοντας με βάναυσο τρόπο τη δημοκρατική νομιμότητα.

 

*Διαβάστε επίσης: Κρίμα να έχουμε μόνο εμείς οι Έλληνες τέτοιον υπουργό...

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr