Κόντρα Φίλη- Κεραμέως στη Βουλή: «Δεν υφίσταται, είναι πλάσμα υπουργού»- «Να ανακαλέσετε»

Κόντρα Φίλη- Κεραμέως στη Βουλή: «Δεν υφίσταται, είναι πλάσμα υπουργού»- «Να ανακαλέσετε» Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI
0

Σε υψηλούς τόνους έγινε η συζήτηση επί του νομοσχεδίου για την επαγγελματική κατάρτιση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, με τον Νίκο Φίλη να επιτίθεται σφοδρά στην Νίκη Κεραμέως.

«Η κυρία υπουργός δεν υφίσταται. Είναι πλάσμα υπουργού», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Φίλης, ενώ από την πλευρά της η κ. Κεραμέως του ζήτησε να ανακαλέσει, κατηγορώντας τον ότι δίνει «σόου».

Στην τοποθέτησή του, ο κ. Φίλης κατήγγειλε την κ. Κεραμέως ότι δεν έχει καταθέσει στη Βουλή τη σύμβαση με τη Cisco για την τηλεκπαίδευση, όπως και τα πρακτικά της επιτροπής για τον κορωνοϊό που αφορούν τα σχολεία.

«Οι εκπαιδευτικοί έχουν αποσύρει την εμπιστοσύνη τους από την κυρία υπουργό. Οι γονείς κάθε πρωί βαρυγκωμούν με αυτά που συμβαίνουν στην τηλεκπαίδευση. Τα παιδιά, που τα απειλεί τώρα με ηλεκτρονικές εξετάσεις και αυτά έχουν αποσύρει την εμπιστοσύνη τους. Γιατί παραμένει η κυρία υπουργός; Ποίων τα συμφέροντα εξυπηρετεί; Έχει πόλεμο με τους εκπαιδευτικούς, με τους γονείς, με τα παιδιά», είπε ο κ. Φίλης.

«Η κυρία υπουργός δεν υφίσταται. Είναι πλάσμα υπουργού, δεν υφίσταται», συνέχισε, προκαλώντας την αντίδραση του προέδρου της επιτροπής, Γιώργου Στύλιου. «Μα είναι λόγια αυτά που λέτε τώρα; Σας παρακαλώ», είπε και ζήτησε να διαγραφεί από τα πρακτικά η φράση του κ. Φίλη.

Από την πλευρά της, η Νίκη Κεραμέως κατηγόρησε τον Νίκο Φίλη ότι πήγε στη Βουλή για να «κάνει φασαρία» και ότι δημιουργεί «επικοινωνιακά πυροτεχνήματα». Παράλληλα, του ζήτησε να ανακαλέσει τους χαρακτηρισμούς προς το πρόσωπό της.

«Λυπάμαι γιατί έχετε υπάρξει υπουργός και παίζετε ένα σόου σήμερα. Γιατί σήμερα η ατζέντα είναι να σηκώσουμε λίγη φασαρία. Μιλάτε για πλάσμα υπουργού, να ανακαλέσετε. Δεν είναι κοινοβουλευτική συμπεριφορά αυτό. ήρθατε να κάνετε φασαρία. Είναι ντροπή. Αν δεν έχετε επιχειρήματα μην δημιουργείτε επικοινωνιακά πυροτεχνήματα», είπε η υπουργός Παιδείας, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

 
Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM