Την Θεσσαλονίκη επισκέπτεται σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που μετέβη πριν λίγο στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο. 

 

Μιλώντας σε μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, προανήγγειλε μια μεγάλη εκστρατεία για τους εμβολιασμούς, στην οποία οι ειδικοί θα μιλήσουν «για το πόσο απαραίτητο είναι να κάνουμε όλοι το εμβόλιο». 

 

«Θα είναι δωρεάν, δεν θα είναι υποχρεωτικό, στηριζόμαστε στην κοινή λογική των συμπολιτών μας και κυρίως τις συμβουλές των ειδικών, ώστε να ενθαρρύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες» να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τον Ιανουάριο, οπότε και θα ξεκινήσει το μεγάλο εμβολιαστικό πρόγραμμα. 

 

«Το σύστημα υγείας, πιέστηκε, πιέζεται, όμως αντέχει», είπε ο πρωθυπουργός, διαβεβαιώνοντας πως θα έχει την αμέριστη στήριξη της πολιτείας. «Μέχρι να περάσει αυτή η κρίση πρέπει όλοι να προσέχουμε», πρόσθεσε, κάνοντας λόγο για τις «πρώτες ενθαρρυντικές ενδείξεις ότι αρχίζει να μειώνεται το ιικό φορτίο».

 

Ο πρωθυπουργός σχολίασε πως όλοι οι πολίτες πρέπει να προσέχουν, ως ένδειξη σεβασμού και στην «μάχη» που δίνει το ιατρικονοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία της χώρας, ώστε η Ελλάδα να βγει από την πανδημία «με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες». 

 

Ο πρωθυπουργός στη συνέχεια θα επισκεφθεί το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, το Κέντρο Υγείας στον Εύοσμο και το κέντρο του ΕΚΑΒ στην Πυλαία.

 

Θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικωστα.

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr