Απεργία της ΓΣΕΕ

Χρυσοχοΐδης: Δεν υπήρχε λόγος να βάλουμε κανένα πρόστιμο - Δεν απαγορεύτηκαν οι πολιτικές εκδηλώσεις

Χρυσοχοΐδης: Δεν υπήρχε λόγος να βάλουμε κανένα πρόστιμο - Δεν απαγορεύτηκαν οι πολιτικές εκδηλώσεις Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Για την στάση της αστυνομίας στις πρωινές συγκεντρώσεις για το Πολυτεχνείο αλλά και τα επεισόδια που ακολούθησαν, μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο υπουργός υποστήριξε ότι είχαν απαγορευτεί οι πορείες και οι συναθροίσεις αλλά όχι οι πολιτικές εκδηλώσεις: «Υπήρχαν κάποιες πολιτικές εκδηλώσεις. Δεν απαγορεύτηκαν οι πολιτικές εκδηλώσεις, απαγορεύτηκαν οι πορείες και οι συναθροίσεις», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Υπενθυμίζεται πως με απόφαση της ΕΛ.ΑΣ απαγορεύτηκαν όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις από τις 15 Νοεμβρίου έως και τις 9μμ το απόγευμα της Τετάρτης 18 Νοεμβρίου. 

Όπως είπε ο υπουργός, το πρωί έγιναν συνολικά τρεις εκδηλώσεις - μία του ΣΥΡΙΖΑ με 50 άτομα στο ΕΑΤ-ΕΣΑ, μία του ΚΚΕ με 200 - «με όλα τα πρωτόκολλα Covid» - στον ίδιο χώρο και η εκδήλωση του ΜέΡΑ 25. 

«Δεν ήταν ημέρα για να βάζουμε πρόστιμα σήμερα, ήταν ημέρα συνεννόησης, δημοκρατίας και εκδήλωσης», δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης, που λίγο αργότερα ερωτήθηκε για την στάση της αστυνομίας απέναντι στα περίπου 1.500 άτομα που συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης και τα επεισόδια με χημικά και ρίψη νερού που ακολούθησαν στην οδό Πανεπιστημίου και στην Ομόνοια το μεσημέρι. 

«Όλο έγινε στα πλαίσια της ανοχής, της δημοκρατίας και της κατανόησης. Εγώ αναλαμβάνω την ευθύνη και διοργανώθηκαν αυτές οι εκδηλώσεις με όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας», πρόσθεσε ο υπουργός. «Δεν υπήρχε λόγος να βάλουμε κανένα πρόστιμο, γιατί ήταν κάποιες πολιτικές εκδηλώσεις. Οι άνθρωποι σηκώθηκαν και έφυγαν».

Ωστόσο λίγο αργότερα, στην ίδια συνέντευξη, ο υπουργός προανήγγειλε πως θα επιβληθούν πρόστιμα covid-19 σε όσους προσήχθησαν ή συνελήφθησαν. 

Σε ερώτηση για το αν θεωρεί υπερβολική την διάταξη που απαγόρευσε την απαγόρευση των συναθροίσεων, απάντησε «καθόλου». «Είναι πολιτικά κόμματα, κάνουν πολιτικές εκδηλώσεις, οφείλαμε αυτό να το ανεχθούμε διότι σήμερα είναι μία ξεχωριστή ημέρα. Το τι ευθύνη ανέλαβε ο καθένας από τους πολιτικοί ηγέτες και τα κόμματα που πραγματοποίησαν αυτές τις εκδηλώσεις, οι οποίες διαλύθηκαν αμέσως, αυτό είναι μία υπόθεση λογοδοσίας προς τον ελληνικό λαό.»

Για τα επεισόδια του μεσημεριού 

 

«Εμείς αποφασίσαμε σήμερα να μην σταματήσουμε τη ζωή στην πόλη, και είπαμε ότι η πόλη, την ημέρα του Πολυτεχνείου, πάντα πρέπει να λειτουργεί - συγκοινωνίες, κυκλοφορία, υπηρεσίες ιδιωτικοί υπάλληλοι, σα να ήταν μία συνηθισμένη ημέρα», απάντησε ο πρωθυπουργός. 

«Από τη στιγμή που ήταν ανοιχτή η πόλη, μπορούσε να κυκλοφορεί ο κάθε άνθρωπος. Μην φανταστείτε ότι αυτοί οι 1.500 μαζεύτηκαν όλοι μαζί, ή από κάπου ήρθαν κάποιες ομάδες. Ένας-ένας... ήταν προγραμματισμένο να μαζευτούν». 

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, που κατήγγειλε ότι εν μέσω διαπραγματεύσεων για να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες και να διαλυθεί ησύχως η συγκέντρωση, η αστυνομία έκανε χρήση χημικών και κρότου λάμψης, ο κ. Χρυσοχοΐδης απάντησε πως «νιώθει απογοήτευση» για το ΚΚΕ.

«Την ώρα που έχουμε 95% ΜΕΘ καλυμμένες μία πολιτική παράταξη για τους λόγους που αυτή γνωρίζει πραγματοποιεί συγκέντρωση στο κέντρο της πόλης με 1.500 άτομα. Δεν υπάρχουν αυτά τα πράγματα - δέκα φορές με δική μου εντολή ο αξιωματικός που ήταν παρών ζήτησε από την ηγεσία της συγκέντρωσης να αποχωρήσουν, να διαλυθούν - δεν συνέβη ποτέ - μη μου πείτε ότι συγκεντρώθηκαν για να διαλυθούν αμέσως, προφανώς συγκεντρώθηκαν για να κάνουν πορεία, άρα λοιπόν δεν υπήρχε άλλη επιλογή για την κυβέρνηση, για την αστυνομία, από το να διατάξει την διάλυση αυτής της υπόθεση, διότιτι φανταστείτε 1.500 άτομα να περπατάνε εν μέσω αυτή της μεγάλης κρίσης της πανδημίας, μέσα στην πόλη.»

«Δεν μπορούν να γίνουν εκδηλώσεις για τον Γρηγρόπουλο»

 

Εν όψει της επετείου Γρηγορόπουλου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι «είναι προφανές ότι εν μέσω πανδημίας δεν μπορούν να γίνουν εκδηλώσεις»: «Και για τον Αλέξανδρο Γρηγοροπουλο είναι προφανές δεν μπορούν να γίνουν εκδηλώσεις όπως πέρυσι, να κάνουμε υπομονή λίγο και θα γιορτάσουμε και τα Χριστούγεννα και την 25η Μαρτίου και το Πάσχα και όταν τελειώσει η πανδημία θα γιορτάσουμε όπως συνηθίζουμε τόσα χρόνια».

Πολιτική
0

Απεργία της ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα

Πολιτική / Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ: Συμφωνία για ανταλλαγή επισκέψεων διοικητών μηχανοκίνητων μονάδων

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος και της τουρκικής ο Υφυπουργός Εξωτερικών, πρέσβης Μπουράκ Ακτσαπάρ
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελενοώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελεονώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

«Η προσέγγισή μου θα είναι ανθρωπιστική, αμιγώς κοινωνική και δεσμεύομαι ότι αν ο κόσμος με εμπιστευτεί θα ασκήσω και πολιτική και μάλιστα δυναμική» ανέφερε μεταξύ άλλων η Ελεονώρα Μελέτη
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Επιτροπή για την εθνική κυριαρχία και την Κύπρο, νέος φορέας στις κάλπες

Ευρωεκλογές 2024 / Ευρωεκλογές 2024: Επιτροπή για την εθνική κυριαρχία και την Κύπρο, νέος φορέας στις κάλπες

Όσο το πολιτικό σύστημα της χώρας επιμένει να την διατηρεί σε τροχιά υποτέλειας και εξάρτησης, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, αναφέρεται στη διακήρυξη
THE LIFO TEAM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM