Βίντεο Πολάκη έξω από ΜΕΘ του Σωτηρία: «25 δεν λειτουργούν»- Υπ. Υγείας: Όλες λειτουργικές, να ζητήσει συγγνώμη που δε φορά μάσκα

Βίντεο Πολάκη έξω από ΜΕΘ του Σωτηρία: «25 δεν λειτουργούν»- Υπ. Υγείας: Όλες λειτουργικές, να ζητήσει συγγνώμη που δε φορά μάσκα Facebook Twitter
0

Ο Παύλος Πολάκης έδωσε συνέχεια στην αντιπαράθεση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για τις ΜΕΘ, πηγαίνοντας για αυτοψία στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας δημοσίευσε στα social media βίντεο, στο οποίο φαίνεται να μιλά έξω από μονάδες εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου, αφού βγάζει και κρατά στο χέρι τη μάσκα του. Η ανάρτησή του προκάλεσε την αντίδραση του υπουργείου Υγείας, που κάλεσε τον κ. Πολάκη να ζητήσει συγγνώμη από το προσωπικό του νοσοκομείου.

«Όπως υποσχέθηκα, προκάλεσα τον κύριο Τασούλα να έρθει να κάνουμε μαζί επίσκεψη στα 50 κρεβάτια ΜΕΘ που έφτιαξε η Βουλή, μέσα από τον προϋπολογισμό της [...] Ο κ. Τασούλας είπε ότι 50 κρεβάτια είναι άμεσα λειτουργικά και διαθέσιμα προκειμένου να νοσηλευτούν ασθενείς Covid. Απάντησα με ανάρτηση ότι μόνο 12 κρεβάτια ήταν ανοιχτά και είχαν υποδεχτεί ασθενείς, από τα 50, και ότι χθες και σήμερα ανοίγει και τη δεύτερη υπομονάδα με άλλα 13 κρεβάτια και έχει μέσα 3-4 ασθενείς», ακούγεται να λέει στο βίντεο ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας. 

«Οι υπομονάδες 3 και 4 με 25 κρεβάτια δεν λειτουργούν γιατί δεν έχουν προσωπικό», συνεχίζει ο κ. Πολάκης που ζήτησε από τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα να του ζητήσει «δημόσια συγγνώμη». Ωστόσο οι ισχυρισμοί και η κίνηση του πρώην αναπληρωτή υπουργού προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του υπουργείου Υγείας που με ανακοίνωση του τονίζει ότι και οι 50 είναι λειτουργικές κλίνες και ο κ. Πολάκης είναι αυτός που οφείλει να ζητήσει συγγνώμη. 

«Ας ζητήσει έστω και τώρα συγγνώμη. Μία από το προσωπικό του Νοσοκομείου για την αναστάτωση που προκάλεσε το σόου του. Και μία από όλους τους Έλληνες, που τον είδαν για μία ακόμη φορά να μη φοράει μάσκα και μάλιστα μέσα σε Νοσοκομείο αναφοράς», σημειώνει μεταξύ άλλων το υπουργείο.

Η αντιπαράθεση για τις 50 κλίνες ΜΕΘ που έγιναν με δωρεά της Βουλής στο νοσοκομείο «Σωτηρία» ξεκίνησε από ανάρτηση του ίδιου και μεταφέρθηκε στη συζήτηση που έγινε χθες σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Επειδή εγώ ο,τι λέω το κάνω ! Κύριε Τασούλα για σας !! Ο,τι έγραψα ισχύει μέχρι κεραίας! Μίλησα με γιατρους (που...

Δημοσιεύτηκε από Παύλος Πολάκης / Pavlos Polakis στις Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2020

Η ανακοίνωση του υπουργείου:

«Ο κ. Πολάκης επισκέφθηκε το ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία» και είδε 50 λειτουργικές κλίνες, στις οποίες ήδη νοσηλεύονται 15 συμπολίτες μας. Δεν πίστεψε τον Πρόεδρο της Βουλής. Δεν πίστεψε τον Διοικητή του Νοσοκομείου. Δεν πίστεψε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές. Πίστεψε, όμως, τα ψέματά του. Ας ζητήσει έστω και τώρα συγγνώμη. Μία από το προσωπικό του Νοσοκομείου για την αναστάτωση που προκάλεσε το σόου του. Και μία από όλους τους Έλληνες, που τον είδαν για μία ακόμη φορά να μη φοράει μάσκα και μάλιστα μέσα σε Νοσοκομείο αναφοράς».

Η αντιπαράθεση Τασούλα- Πολάκη

Είχε προηγηθεί ανάρτηση του Παύλου Πολάκη, στην οποία χαρακτήριζε «ευθέως ψεύτη» τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, αναφορικά με τις ΜΕΘ του νοσοκομείου «Σωτηρία», αναφέροντας ότι έως το βράδυ της Τετάρτης λειτουργούσε μόνο μία υπομονάδα με 12 κλίνες, από τις 50 που έκανε δωρεά η Βουλή.

Ο κ. Τασούλας απάντησε από τη Βουλή, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση που γινόταν από την πανδημία. Ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι 50 κλίνες ΜΕΘ που έγιναν με δωρεά της Βουλής «είναι εγγεγραμμένες στο σύστημα και διαθέσιμες ανά πάσα στιγμή» και «αν θεωρητικά αυτή τη στιγμή χρειάζονταν και οι 50, θα γινόταν νοσηλεία και στις 50 κλίνες ΜΕΘ».

Αργότερα, ο κ. Τασούλας κατέθεσε στα πρακτικά της συνεδρίασης στοιχεία για τις λειτουργικές κλίνες ΜΕΘ του «Σωτηρία» όπως τα διαβίβασε στη Βουλή ο διοικητής του νοσοκομείου.

Συγκεκριμένα, η επιστολή του διοικητή του νοσοκομείου «Σωτηρία», Σωκράτης Μητσιάδης, την οποία διάβασε ο πρόεδρος της Βουλής ανέφερε:

«Σχετικά με δηλώσεις του βουλευτού κ. Πολάκη σας γνωρίζουμε ότι οι λειτουργικές κλίνες ΜΕΘ που διαθέτει το Νοσοκομείο Σωτηρία έχουν ως εξής:

- 12 κλίνες ΜΕΘ, πανεπιστημιακής- πνευμονολογικής όπου νοσηλεύονται 11 ασθενείς.
- 8 κλίνες ΜΕΘ - ΚΑΑ (Κέντρου Αναπνευστικής Ανεπάρκειας) όπου νοσηλεύονται 7 ασθενείς.
- 9 κλίνες ΜΑΦ - Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας Κέντρου Αναπνευστικής Ανεπάρκειας όπου νοσηλεύονται 7 ασθενείς.
- 50 κλίνες της πολυδύναμης ΜΕΘ που νοσηλεύονται 15 ασθενείς.
Σύνολο κλινών 79 και προστίθενται εντός του έτους, επιπλέον 5 κλίνες στη ΜΕΘ πανεπιστημιακή πνευμονολογική».

Οι ΜΕΘ του «Σωτηρία» αποτέλεσαν αντικείμενο αντιπαράθεσης και ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε αναφορά στο θέμα, παραπέμποντας σε συνέντευξη του Νικήτα Κακλαμάνη που είπε ότι από τις 50 κλίνες που έκανε δωρεά η Βουλή λειτουργούν μόνο 9.

Ο πρωθυπουργός απάντησε ότι η ενημέρωση από τον διοικητή του νοσοκομείου είναι ότι λειτουργούν όλες. «Ο απών κ. Πολάκης με ένα χυδαίο υβρεολόγιο στο διαδίκτυο επιτέθηκε κατά του προέδρου της Βουλής, κατά όλων ημών δηλαδή, με αχαρακτήριστες φράσεις ότι είναι ψεύτης γιατί είπε ότι λειτουργούν και οι 50 ΜΕΘ. Δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν. Ή η πληροφόρηση την οποία έχουμε δεν είναι ακριβής, οπότε μπορώ να δεσμευθώ ότι θα απομακρυνθεί ο διοικητής του "Σωτηρία" που μας έδωσε αυτή την πληροφορία, ή ο κ. Πολάκης λέει ψέματα, οπότε κάποια στιγμή πρέπει εσείς να αποφασίσετε να τον απομακρύνετε για τον προσβλητικό τρόπο με τον οποίο εξακολουθεί να εκφράζεται», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM
Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM