Πέτσας: Πανευρωπαϊκό το πρόβλημα στην τηλεκπαίδευση - «Αντιπολίτευση για κλάματα» στον ΣΥΡΙΖΑ

Πέτσας: Πανευρωπαϊκό το πρόβλημα στην τηλεκπαίδευση - «Αντιπολίτευση για κλάματα» στον ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
0

Απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ που ζητά την παραίτηση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. 

Όπως είπε ο κ. Πέτσας, το πρόβλημα στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης είναι πανευρωπαϊκό, αλλά παρ' όλα στον ΣΥΡΙΖΑ «επιμένουν [...] είτε επειδή δεν ξέρουν τι γίνεται» είτε επειδή «επιμένουν στην προσφιλή τους τακτική "πες πες κάτι μένει"».

Σήμερα ήταν η πρώτη ημέρα υποχρεωτικής τηλεκπαίδευσης για όλα τα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας, στο πλαίσιο του δεύτερου lockdown. Στην «πρεμιέρα» του συστήματος όμως παρουσιάστηκαν πολλά προβλήματα, αφού μαθητές προσπαθούσαν από το πρωί να μπουν στην πλατφόρμα webex, αλλά σε πολλές περιοχές η πρόσβαση αποδείχτηκε δύσκολη ή και αδύνατη.

«Σήμερα, πρώτη ημέρα της τηλεκπαίδευσης κι η κυρία Κεραμέως αποδεικνύει στην πράξη το πόσο προετοίμασε τα σχολεία για την επανέναρξη της σχολικής χρονιάς», σημειώνει η Κουμουνδούρου κάνοντας λόγο για ανικανότητα και αδιαφορία του υπουργείου Παιδείας.

«Πέρσι άφησε για πάνω από 6 μήνες τα σχολεία της Χαλκιδικής χωρίς εκπαιδευτικούς, φέτος τα άφησε και χωρίς θρανία και βασικό εκπαιδευτικό υλικό και τώρα τα αφήνει και χωρίς δυνατότητα τηλεκπαίδευσης. Η παραίτηση της κυρίας Υπουργού πλέον είναι μονόδρομος», αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου στον ΣΥΡΙΖΑ

«Κάποιοι, όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος, έχουν την ευθιξία να παραδεχθούν ένα λάθος λέγοντας «δεν είχα υπόψιν μου οτι το πρόβλημα με την πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης είναι πανευρωπαϊκό. Μόλις ενημερώθηκα και αποσύρω την σχετική προηγούμενη ανάρτησή μου».

»Στον ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνον δεν βγαίνουν να αναγνωρίσουν ότι έκαναν λάθος χρεώνοντας στο Υπουργείο Παιδείας ένα πρόβλημα της πλατφόρμας σε πολλές χώρες της Ευρώπης, αλλά επιμένουν κιόλας! Είτε κλεισμένοι στον μικρόκοσμό τους δεν ξέρουν τι γίνεται γύρω τους, είτε, έστω με καθυστέρηση, έμαθαν τι έγινε, αλλά επιμένουν στην προσφιλή τους τακτική «πες πες κάτι μένει». Αντιπολίτευση για κλάματα. Θα λέγαμε για γέλια αν η κατάσταση δεν ήταν τόσο σοβαρή.»

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλήε

Πολιτική / Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλής

Οι πρώτες αντιδράσεις Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Βελόπουλου μετά τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Γραμμένου από τον Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και την άμεση σύλληψή του
NEWSROOM