Στις 3μμ το διάγγελμα Μητσοτάκη για τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό

Στις 3μμ το διάγγελμα Μητσοτάκη για τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό Facebook Twitter
0

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθυνθεί σήμερα, στις 15:00, με τηλεοπτικό μήνυμα προς τους πολίτες για το δεύτερο κύμα της πανδημίας και τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Στις 18:00, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας θα παρουσιάσει τα μέτρα οικονομικής στήριξης που ενεργοποιεί η κυβέρνηση, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς θα εξειδικεύσει τα μέτρα που θα εφαρμοστούν, και ο Επίκουρος Καθηγητής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης θα αναλύσει τα υγειονομικά δεδομένα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιστήμονες της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκαν κατά πληροφορίες δύο μέτρα οριζόντιου χαρακτήρα.

Αυτό σημαίνει επιβολή έκτακτων μέτρων σε ολόκληρη τη χώρα, ανεξάρτητα από τη διαβάθμιση κινδύνου των περιοχών, αλλά και σειρά μέτρων στις πορτοκαλί περιοχές.

Στα μέτρα αυτά περιλαμβάνεται η καθολική χρήση μάσκας σε όλη τη χώρα σε εσωτερικού και εξωτερικούς χώρους και η αναστολή όλων των ερασιτεχνικών ομαδικών αθλητικών εκδηλώσεων.

Η μόνη διαφορά στην τήρηση του μέτρου είναι ότι στις χαμηλά επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους είναι επιβεβλημένη όταν και όπου υπάρχει συγχρωτισμός. Αντίθετα σε πορτοκαλί και κόκκινες περιοχές η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική παντού, χωρίς εξαιρέσεις.

Η αναστολή των ομαδικών αθλητικών εκδηλώσεων επιβάλλεται σε όλη τη χώρα ανεξαιρέτως ενώ στον τομέα της εστίασης, η εισήγηση των ειδικών περιλαμβάνει το κλείσιμο των εστιατορίων και των λοιπών χώρων υγειονομικού ενδιαφέροντος στις περιοχές που βρίσκονται στο «πορτοκαλί» επίπεδο 3 (αυξημένης επιτήρησης) μεταξύ των οποίων και η Αττική, είτε από τις 21:30 είτε από τις 22:00.

Μισή ώρα μετά το κλείσιμο της εστίασης, θα ξεκινά και η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, η οποία και θα ισχύει μέχρι τις 5 το πρωί. Kατά τις ίδιες ώρες θα ισχύει και η απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός των ορίων της περιφερειακής ενότητας.

Η τελευταία αυτή εισήγηση της Επιτροπής αντιμετωπίζει τεχνικές δυσκολίες στην υλοποίησή της, γεγονός που ίσως την καταστήσει και ανενεργή. Ακόμη, έχει προταθεί και η χρήση μάσκας σε όλη τη διάρκεια παραμονής στους χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Τελική εισήγηση από την Επιτροπή Ειδικών είναι η επέκταση της τηλεργασίας στο 50% όπου είναι εφικτό και της τηλεκπαίδευσης στα πανεπιστήμια. Με εξαίρεση το 6ο έτος της Ιατρικής όπου θα απαιτείται φυσική παρουσία.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM