Διευκρινίσεις θα ζητήσει η Ελλάδα μετά τα δημοσιεύματα ξένων εφημερίδων περί παρακολούθησης και τις χώρας μας από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες. Ο εκπρόσωπος του υπ. Εξωτερικών κ. Κούτρας δήλωσε ότι η Ελλάδα αδυνατεί να κατανοήσει πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με παρακολουθήσεις, μεταξύ άλλων, και ελληνικών διπλωματικών αποστολών από Υπηρεσίες φίλης και συμμαχικής χώρας. Σημείωσε δε, ότι  αναλόγως των αποτελεσμάτων της διερεύνησης από τις ελληνικές υπηρεσίες, «θα ζητηθούν οι αναγκαίες διευκρινίσεις».

 

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, συγκεκριμένα, και απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σε ό,τι αφορά δημοσιογραφικές πληροφορίες σχετικά με παρακολουθήσεις, μεταξύ άλλων, και ελληνικών Διπλωματικών Αρχών στο εξωτερικό, ο κ. Κούτρας υπογράμμισε ότι η Ελλάδα σέβεται απολύτως τις προβλέψεις του Διεθνούς Δικαίου που διέπουν το καθεστώς λειτουργίας των Διπλωματικών και Προξενικών Αρχών. «Για το λόγο αυτό, αδυνατεί να κατανοήσει πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με παρακολουθήσεις, μεταξύ άλλων, και ελληνικών διπλωματικών αποστολών από Υπηρεσίες φίλης και συμμαχικής χώρας».

 

Σημείωσε μάλιστα ότι «το περιεχόμενο των εν λόγω δημοσιογραφικών αναφορών, η διερεύνηση των οποίων έχει ήδη ξεκινήσει από τις αρμόδιες ελληνικές Υπηρεσίες, θα εξετασθεί με προσοχή». Εξυπακούεται πρόσθεσε ο κ. Κούτρας, «ότι, αναλόγως θα ζητηθούν και οι αναγκαίες διευκρινίσεις».

 

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την  Guardian που επικαλείται απόρρητα έγγραφα τα οποία διέρρευσαν από τον Edward Snowden, στη λίστα των στόχων των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, μαζί με τις ευαίσθητες χώρες της Μέσης Ανατολής είναι και οι πρεσβείες της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ελλάδας, αλλά και άλλοι σύμμαχοι των ΗΠΑ, όπως η Ιαπωνία, το Μεξικό, η Τουρκία κτλ.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr