Απεργία την Πρωτομαγιά

Επιτροπή δεοντολογίας στον ΣΥΡΙΖΑ με Τζανακόπουλο & Γεροβασίλη για τα «απρόσεχτα στελέχη»

Επιτροπή δεοντολογίας στον ΣΥΡΙΖΑ με Τζανακόπουλο & Γεροβασίλη για τα «απρόσεχτα στελέχη» Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Το πολιτικό συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε την λειτουργία της επιτροπής δεοντολογίας με ευθύνη του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής Δημήτρη Τζανακόπουλου και της γραμματέα της ΚΟ Όλγας Γεροβασίλη.

Αν και πολλοί εκτιμούσαν πως η χθεσινή συνεδρίαση θα ήταν θυελλώδης, κύλησε τελικά σε ήρεμο κλίμα. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Αυγή», ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να είπε στον Ευκλείδη Τσακαλώτο πως έκανε λάθος με τη δημοσιοποίηση της αντίθεσής του με τον χαρακτηρισμό "πολιτικός απατεώνας", «ιδίως σε αυτή τη συγκυρία».

Σε περίπτωση «παραφωνιών» οι δύο γραμματείς θα επικοινωνούν με τα στελέχη και τους βουλευτές και, όταν κρίνεται απαραίτητο, θα τους ζητείται να ανακαλέσουν τη δήλωσή τους, ενώ σε διαφορετική περίπτωση οι δύο γραμματείς θα παραπέμπουν το θέμα στα αρμόδια πολιτικά - κομματικά όργανα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πήρε πίσω την αρχική του πρόταση για σύσταση τετραμελούς πειθαρχικού οργάνου. Στην εισηγητική του τοποθέτηση αναφέρθηκε τόσο στη διαφοροποίηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου όσο και στην παρέμβαση της Θεοδώρας Τζάκρη που χαρακτήρισε «άπατρι και διεθνιστή» τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ το ζήτημα του Ευκλείδη ισοβαρές με αυτό της Τζάκρη» φέρεται να είπε ο Αλέξης Τσίπρας. «Πιστεύω, όμως, Ευκλείδη ότι έπραξες λάθος με τη δημοσιοποίηση της διαφωνίας σου. Οι όποιες διαφωνίες πρέπει να τίθενται στα συλλογικά όργανα», πρόσθεσε με τον πρώην υπουργό Οικονομικών να κάνει λόγο για «λάθος χρονική συγκυρία».

Πολιτική
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM