Την αντίδραση της αντιπολίτευσης προκάλεσε χθεσινό σχόλιο του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη για το λάθος με τις υπερμεγέθεις μάσκες στα σχολεία. 

 

«Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι η κυβέρνηση επέλεξε να ανοίξει τα σχολεία με περισσότερους μαθητές ανά τμήμα, λιγότερους εκπαιδευτικούς και χωρίς τεστ, με αποτέλεσμα ήδη σχολεία να κλείνουν λόγω κρουσμάτων, όμως χθες το βράδυ μάθαμε από τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. και υπουργό κ. Γεωργιάδη, που προσπάθησε να δικαιολογήσει το φιάσκο με τις μάσκες, ότι αποφάσισαν να τις μοιράσουν όχι γιατί πιστεύουν ότι είναι ευθύνη της πολιτείας για τους μαθητές και τη δημόσια υγεία, αλλά για να γλιτώσουν την κριτική από τον ΣΥΡΙΖΑ», σημειώνει η Κουμουνδούρου. 

 

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky, ο υπουργός είχε επισημάνει πως δεν ήταν όλες οι μάσκες της πρώτης παρτίδας για πέταμα. «Από το ενάμισι εκατομμύριο η αστοχία ήταν στο μισό [...] Η καθαρά προσωπική μου γνώμη είναι ότι όλο αυτό συνέβη επειδή το κράτος αποφάσισε να καλύψει μία φασαρία του ΣΥΡΙΖΑ για τις δωρεάν μάσκες. Και αυτό έγινε γρήγορα και ό,τι γίνεται γρήγορα μπορεί να έχει και λάθη [...] Η κυβέρνηση θέλησε να ικανοποιήσει ένα αίτημα, έγινε βιαστικά και έγινε λάθος».

 

«Η Ν.Δ. επιλέγει να παίξει στα ζάρια τη δημόσια υγεία. Είναι επικίνδυνοι και πλέον το παραδέχονται και δημόσια και κυνικά», καταλήγει από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr