Εξ αποστάσεως θα γίνονται στο εξής όλες οι ονομαστικές ψηφοφορίες της Βουλής, μέσω ειδικής πλατφόρμας.

 

Οι βουλευτές θα συνδέονται στην πλατφόρμα από το κινητό τους ή τον υπολογιστή τους και θα ψηφίζουν από οπουδήποτε βρίσκονται. Σε αυτή την απόφαση κατέληξε ομόφωνα η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, προκειμένου να αποτραπεί ο συνωστισμός βουλευτών, λόγω του κορωνοϊού.

 

«Η κατάσταση έχει χειροτερέψει και τα πράγματα πλέον σοβαρεύουν με τον κορωνοϊό. Διαπιστώθηκε ότι το σύστημα που εφαρμόσαμε, της σταδιακής προσέλευσης , ανά 20 λεπτά να ψηφίζουν 60 βουλευτές στις ονομαστικές ψηφοφορίες, δεν λειτούργησε. Στη τελευταία ψηφοφορία μέσα σε ενάμιση λεπτό ψήφισαν 140 βουλευτές», εξήγησε ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας.

 

Η ειδική πλατφόρμα θα είναι έτοιμη σε περίπου δύο εβδομάδες, καθώς μέχρι τότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία της ασφαλούς ταυτοποίησης του βουλευτή- χρήστη, εξήγησε ο γ.γ. της Βουλής, Γιώργος Μυλωνάκης.

 

Την εξ αποστάσεως ψηφοφορία είχαν προτείνει η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης. Έτσι, στη Διάσκεψη των Προέδρων αποφασίστηκε να τεθεί σε λειτουργία ένα σύστημα παρόμοιο με αυτό του Ευρωκοινοβουλίου, αλλά πιο εύχρηστο.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr