Ανυποχώρητος ως προς την απόφαση του για την ΕΡΤ εμφανίστηκε νωρίτερα ο Πρωθυπουργός στο προσυνέδριο της Ν.Δ. στο Ναύπλιο. Ο Πρωθυπουργός ουσιαστικά προκάλεσε τους κυβερνητικούς εταίρους, λέγοντας ότι κανείς δεν θέλει εκλογές και όποιος χρεωθεί το μπλοκάρισμα των μεταρρυθμίσεων θα το μετανιώσει. «Το πρόβλημα είναι το ποιος θα χρεωθεί τυχόν αστάθεια και θα πάρει στις πλάτες του τη διακοπή χρηματοδότησης της χώρας. Άλλοι να προσέχουν μην το χρεωθούν» σημείωσε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι ο λαός δεν θέλει αστάθεια και δεν θα το αφήσει να συμβεί.

 

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ακόμη ότι τολμά εκεί που δεν τόλμησε κανείς και αυτό είναι ένα σοκ που κάποιοι δεν μπορούν να ξεπεράσουν, είπε ότι ο πολίτης πρέπει να αντιληφθεί ότι το μεταρρυθμιστικό κύμα θα αγκαλιάσει τα πάντα και θα κάνει την Ελλάδα αγνώριστη και πως η ΕΡΤ ήταν το πρόσχημα για να ανοίξει η πόρτα της μεγάλης αλλαγής.

 

Σημείωσε ότι «αυτό που ξεκίνησε δεν μπορεί να πάει πίσω» και αναφερόμενος στην ΕΡΤ μίλησε για «κάστρο των βολεμένων» που έμενε άθικτο. «Συμβιβασμούς με τους βολεμένους δεν μπορούμε να κάνουμε», είπε.

 

Ταυτόχρονα άφησε αιχμές για τη στάση Βενιζέλου-Κουβέλη λέγοντας ότι «είναι υποκρισία να μας λένε να κάνουμε πίσω. Οι πολιτικοί αρχηγοί το υπογράψαμε, το συμφωνήσαμε να αποχωρήσουν 2.000 εργαζόμενοι από το Δημόσιο».

 

Αναφέρθηκε επίσης σε αδιαφάνεια στην ΕΡΤ και για έξι λογιστήρια που δεν επικοινωνούσαν μεταξύ τους, για εργαζόμενους που πληρώνονταν ενώ απεργούσαν, για άλλους που δεν πατούσαν ποτέ και για απίστευτα ποσά που πληρώνονταν σε υπερωρίες. Μίλησε για ΕΡΤ πιο σπάταλη από τα άλλα κανάλια που έχει τη μισή τηλεθέαση, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι «κανείς δεν λέει ότι η δημόσια τηλεόραση πρέπει να κρίνεται από τα ποσοστά τηλεθέασης. Ασφαλώς μέσα στην ΕΡΤ υπήρξαν αξιόλογα προγράμματα και άνθρωποι που χάνονταν μέσα στα κυκλώματα που κυριαρχούσαν τα πάντα. Από αυτά τα κυκλώματα απαλλάσσουμε τη δημόσια τηλεόραση».

 

Επιτέθηκε και στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι « ο Τσίπρας έλεγε ότι η ΕΡΤ είναι ένα εργαλείο προπαγάνδας και τώρα θρηνεί» ενώ υποστήριξε ότι «όταν τελειώσει το εμπάργκο της ενημέρωσης κάποιοι θα αρχίσουν να ντρέπονται για τη στάση που έχουν κρατήσει». 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr