Επικοινωνία Μητσοτάκη - Ιερώνυμου για την Αγία Σοφία

Επικοινωνία Μητσοτάκη - Ιερώνυμου για την Αγία Σοφία Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο επικοινώνησε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τις εξελίξεις σχετικά με την Αγία Σοφία

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές οι δυο άνδρες «συζήτησαν διεξοδικά τη βέβηλη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και τις περαιτέρω ενέργειες στις οποίες θα προβούν Κυβέρνηση και Εκκλησία».

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό από κυβερνητικές πηγές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε γύρο τηλεφωνικών επικοινωνιών σε διεθνές επίπεδο, στο πλαίσιο των αντιδράσεων της χώρας μας.

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διεμήνυσε πως «τέτοια παραβατική συμπεριφορά και μια τόσο μεγάλη προσβολή θα πρέπει να έχει και ανάλογη απάντηση», σημειώνοντας πως «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα προχωρήσουμε σε κάποια μορφή κυρώσεων». Τόνισε δε, πως «η χώρα μας θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της προκειμένου να υπάρξουν συνέπειες για την Τουρκία και πρόσθεσε: «Ο Ερντογάν έκανε ένα ιστορικό λάθος, ένα λάθος που δημιουργεί ένα χάσμα, ελπίζω να μην είναι αγεφύρωτο».

Κόντρα με ΣΥΡΙΖΑ για τις κυρώσεις 

Εν τω μεταξύ, κόντρα ξέσπασε σήμερα μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ζήτημα των κυρώσεων κατά της Τουρκίας μετά από την τελευταία απόφαση για την Αγία Σοφία. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «τραγική για τη χώρα την ολιγωρία του κ. Μητσοτάκη» καλώντας την κυβέρνηση «έστω και τώρα, να σοβαρευτεί και να επανέλθει στην ενεργητική εξωτερική πολιτική».

«Η "διπλωματία της ενημέρωσης και του δεδομένου συμμάχου", του κ. Μητσοτάκη, έχει κοστίσει πολλά στη χώρα» και πως «τώρα που θυμήθηκε τις κυρώσεις, είναι πολύ αργά». «Δυστυχώς, η αλλοπρόσαλλη εξωτερική πολιτική του κ. Μητσοτάκη συνέβαλε στην προκλητική απόφαση του Τούρκου Προέδρου για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος», επισήμανε. 

Λίγο μετά, για μικροπολιτική κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, σημειώνοντας πως «ο πανικός του εξαιτίας των συνεχών, ανατριχιαστικών, αποκαλύψεων για τις παρακρατικές μεθοδεύσεις στη διάρκεια των κυβερνήσεων του κ. Τσίπρα, προσλαμβάνει επικίνδυνες διαστάσεις. Σε βάρος πλέον της ίδιας της Πατρίδας μας». 

«Ματαιοπονούν, όμως, όσοι νομίζουν ότι κάνοντας μικροπολιτική στο θέμα της Αγιάς Σοφιάς, μπορούν να διαρρήξουν την εθνική ενότητα που απαιτεί ο Ελληνισμός. Όσο για την "ενεργητική εξωτερική πολιτική" τους, οι Έλληνες προτιμούν να την ξεχάσουν», κατέληξε. 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM