Ο σεβασμός του σεξουαλικού προσανατολισμού του κάθε ατόμου είναι αυτονόητος, αναφέρει μεταξύ άλλων η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε ανάρτησή της.

 

«Σε μια ανοικτή, ελεύθερη, ευνομούμενη Πολιτεία, όλοι απολαμβάνουν ίσα δικαιώματα, χωρίς διακρίσεις. Ο σεξουαλικός προσανατολισμός είναι στοιχείο της ανθρώπινης ταυτότητας κάθε ατόμου, ο δε σεβασμός του στο κοινωνικό σύνολο αυτονόητος», έγραψε η κ. Κεραμέως σε ανάρτηση στα social media, συμπληρώνοντας με τα hashtag worldPride2020 και GlobalPride2020.

 

 

Υπενθυμίζεται ότι αυτή την εβδομάδα, με δηλώσεις του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε έτοιμος να συμβάλει στη διαμόρφωση μιας ειδικής ατζέντας με έμφαση στα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

 

«Στον πολιτισμό μας δεν έχουν θέση οι διακρίσεις λόγω φύλου, φυλής, γλώσσας, θρησκείας, σεξουαλικού προσανατολισμού ή ταυτότητας φύλου. Μόνο έτσι, κάθε άτομο θα μπορεί να αναπτύσσει τις μοναδικές του αρετές. Αλλά και το σύνολο θα μπορεί να γεύεται, με τη σειρά του, το απόσταγμα όλων των διαφορετικών καρπών του. Ο αγώνας, λοιπόν, για ισότητα στη διαφορετικότητα είναι -πρώτα από όλα- αγώνας για κοινωνική ισότητα και ευημερία», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.