Άμεση ήταν η απάντηση του Υπουργείου Εξωτερικών μετά τις σημερινές δηλώσεις του Εκπροσώπου του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών

 

«Αυτοί που καταδικάστηκαν από τη διεθνή κοινότητα για εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου χάριν εξυπηρέτησης πολιτικών σκοπιμοτήτων, προφανώς δεν δικαιούνται να παραδίδουν μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων» αναφέρει μεταξύ άλλων, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. 

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπ. Εξ:

 

«Αυτοί που καταδικάστηκαν από τη διεθνή κοινότητα για εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου χάριν εξυπηρέτησης πολιτικών σκοπιμοτήτων, προφανώς δεν δικαιούνται να παραδίδουν μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

 

Τα πρώτα δειλά βήματα ελληνο-τουρκικού διαλόγου που είχαν μόλις ξεκινήσει δεν εμπόδισαν την Τουρκία να εκδηλώσει τον πρωτοφανή κυνισμό της και να πυροδοτήσει νέα ευρω-τουρκική ένταση.

 

Η Ελλάδα παραμένει ανοιχτή στο διάλογο αλλά δεν είναι διατεθειμένη να συμπράξει στην νομιμοποίηση της επίμονης τουρκικής παραβατικότητας»

 

Νωρίτερα, απαντώντας στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, το τουρκικό ΥΠΕΞ ανέφερε πως «η Ελλάδα παραβιάζει τα δικαιώματα των προσφύγων και των μεταναστών», καλώντας τη να εκλογικευτεί.

 

«Είναι ντροπή να αποκαλούν την Τουρκία βάρβαρη χώρα. Το ελληνικό κράτος πρέπει να γλιτώσει από τη δική του βαρβαρότητα, πρέπει να σέβεται τα δικαιώματα των μεταναστών, να μην κάνει βαρβαρότητες, να μην τους προωθεί στα σύνορα.

 

Η χώρα που υποστηρίζει ότι είναι λίκνο του πολιτισμού να σέβεται όσους έχουν διαφορετική θρησκεία και πολιτισμό», καταλήγει το τουρκικό ΥΠΕΞ στην ανακοίνωσή του.

 

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6, έκανε λόγο για βάρβαρη παραβίαση των δικαιωμάτων των μεταναστών από την Άγκυρα.