New York Times: «Στην κρίση, ξεχωρίζουν οι πραγματικοί ηγέτες» - Αναφορά στον Κυριάκο Μητσοτάκη

New York Times: «Στην κρίση, ξεχωρίζουν οι πραγματικοί ηγέτες» - Αναφορά στον Κυριάκο Μητσοτάκη Facebook Twitter
ΝΥΤ: Στην κρίση, ξεχωρίζουν οι πραγματικοί ηγέτες - Αναφορά στον Κυριάκο Μητσοτάκη (Eurokinissi)
0

Ένα άρθρο για τους ηγέτες που ξεχώρισαν, εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού, μεταξύ των οποίων και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, φιλοξενούν οι New York Times.

«Η άμεση δράση, η συμπόνια και η εμπιστοσύνη στην επιστήμη σηματοδοτούν τις πιο αποτελεσματικές απαντήσεις στον κορωνοϊό» ξεκινά το άρθρο των New York Times επισημαίνοντας ότι «Η ηγεσία μπορεί να είναι δύσκολο να προσδιοριστεί, αλλά σε περιόδους κρίσης είναι εύκολο να αναγνωριστεί».

Συνεχίζει δε ο αρθρογράφος λέγοντας «Καθώς η πανδημία έχει εξαπλώσει τον φόβο, την ασθένεια και τον θάνατο, οι εθνικοί ηγέτες σε όλο τον κόσμο έχουν δοκιμαστεί σοβαρά. Άλλοι έχουν πετύχει, άλλοι έχουν απογοητεύσει αλλά υπάρχουν επίσης εκείνοι οι ηγέτες που έχουν ανταποκριθεί στις περιστάσεις, επιδεικνύοντας αποφασιστικότητα, θάρρος, ενσυναίσθηση, σεβασμό στην επιστήμη και στοιχειώδη ευπρέπεια».

Στο άρθρο φιλοξενούνται διάφοροι ηγέτες που ξεχώρισαν ανά τον κόσμο για την δράση τους και τις ενέργειές τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Μεταξύ αυτών η καγκελάριος Μέρκελ και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

New York Times: «Στην κρίση, ξεχωρίζουν οι πραγματικοί ηγέτες» - Αναφορά στον Κυριάκο Μητσοτάκη Facebook Twitter

«Παραδείγματα χωρών που η άμεση και αποφασιστική δράση βοήθησαν στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της νόσου και ένωσαν το έθνος σημειώνονται από τη Νότια Κορέα και την Ταϊβάν στην Ασία έως τη Γερμανία, την Ελλάδα και την Ισλανδία στην Ευρώπη» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Η Ελλάδα, που θεωρείται συνήθως μεταξύ των πιο αδύναμων μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ήταν επίσης έκπληξη, ενεργώντας καλύτερα από ό, τι θα περίμενε κανείς. Με το πρώτο αναφερόμενο κρούσμα, στη Θεσσαλονίκη στις 26 Φεβρουαρίου, η κυβέρνηση υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κινήθηκε δραστικά για να κλείσει δημόσιους χώρους, να περιορίσει τα ταξίδια και να αυξήσει τις μονάδες εντατικής θεραπείας. Από αυτήν την εβδομάδα, η Ελλάδα είχε λιγότερα από 3.000 κρούσματα κορωνοϊού.

«Όλα αυτά τα επιτεύγματα φυσικά, φέρουν ορισμένες επιφυλάξεις» αναφέρει ο αρθρογράφος επισημαίνοντας πως «Το σχετικά χαμηλό ποσοστό θνησιμότητας της Γερμανίας, για παράδειγμα, μπορεί να αντικατοπτρίζει ένα πολύ υψηλότερο ποσοστό τεστ που έχουν γίνει, σε σχέση με άλλες χώρες. ..Αντίθετα, οι αριθμοί της Ελλάδας μπορεί να είναι χαμηλοί επειδή έχει ελεγχθεί λιγότερο από το 1% του πληθυσμού.» σημειώνει.

Στο κείμενο φιλοξενούνται ακόμη οι ηγέτες της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Άρντερν, ως εξαιρετικό παράδειγμα άμεσης αντίδρασης, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, και οι ηγέτες της Φινλανδίας, της Δανίας και της Νορβηγίας ως γυναικείες φιγούρες, στην κεντρική πολιτική σκηνή, που αντέδρασαν άμεσα στην πανδημία.

Ωστόσο, αναφορά γίνεται και στο διαφορετικής προσέγγισης μοντέλο της Σουηδίας, που χαρακτηρίζεται ως έκπληξη. «Η μεγαλύτερη (έκπληξη) είναι η ηγεσία της Σουηδίας, η οποία ουσιαστικά έχει αφήσει τη χώρα να λειτουργεί σχεδόν κανονικά» αναφέρει για την υιοθέτηση της τακτικής της «ανοσίας της αγέλης» στη σκανδιναβική χώρα.

Στην περίπτωση της Ιταλίας, δε, της χώρας που επλήγη περισσότερο από την πανδημία, το άρθρο αποτίει φόρο τιμής στις ενέργειες του Τζουζέπε Κόντε αναφέροντας, ότι κέρδισε το σεβασμό για την λήψη αυστηρών μέτρων και την υπόσχεση ότι το κράτος θα φροντίσει τους ανθρώπους».

Με πληροφορίες από τους New York Times

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Πολιτική / Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Ο κ. Γεραπετρίτης διατύπωσε την επιδίωξη της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Τρίπολη, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις - Τι δήλωσε ο Λίβυος ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πολιτική / Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Το καλοκαίρι του 2024, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα τη διαγραφή του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά μια δυσώδης υπόθεση διαπλοκής μετά το 2019 υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ και «γαλάζιων» παραγόντων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM
Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

Πολιτική / Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

«Τόσο ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ όσο και το παράγωγο ενωσιακό δίκαιο κατοχυρώνουν, εκτός από την κατ’ ουσίαν διεθνή προστασία σε περίπτωση βάσιμων λόγων δίωξης, και το δικαίωμα πρόσβασης στη διαδικασία ασύλου»
LIFO NEWSROOM
Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Πολιτική / Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Ζητά την ανάκληση της νομικής αιτιολόγησης που στηρίζεται στο άρθρο 15 ΕΣΔΑ, δηλαδή το αντίστοιχο του άρθρου 48 Συντ. για την εφαρμογή του νόμου περί καταστάσεως πολιορκίας, όπως σημειώνει με έκπληξη
LIFO NEWSROOM
Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Πολιτική / Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να τεθεί σε αναστολή και ο ιατροδικαστής που υπέγραψε τις τρεις εκθέσεις για τα βρέφη που δολοφόνησε η Ειρήνη Μουρτζούκου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση για την αναστολή λειτουργίας της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πάτρας
LIFO NEWSROOM
Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Πολιτική / Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Ο νέος υπουργός επιτίθεται στους μετανάστες με χυδαία ρητορική λέγοντας πως στις δομές «τρώνε 3 φορές κρέας και μία ψάρι» και πως «δεν θέλουμε να αντικαταστήσουμε τον πληθυσμό της Ευρώπης»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

Πολιτική / Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

 Όταν απευθύνεστε σε αυτήν την παράταξη δεν θα χρησιμοποιείτε τον όρο «γαλάζια συμμορία», δεν τη δέχομαι από ένα κόμμα, που έχει στιγματίσει την πολιτική ζωή της χώρας, απάντησε σε υψηλούς τόνους στον Νίκο Ανδρουλάκη ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Σύλληψη και κράτηση για όσους εισέρχονται παράνομα στη χώρα – Νέα μέτρα υπό τον απόηχο της άρνησης Χάφταρ να δεχθεί την ευρωπαϊκή αποστολή
LIFO NEWSROOM