ΣΥΡΙΖΑ: ΕΟΔΥ και υπ. Υγείας ήξεραν από την Τετάρτη για κρούσματα στο Περιστέρι, δεν έλαβαν μέτρα

ΣΥΡΙΖΑ: ΕΟΔΥ και υπ. Υγείας ήξεραν από την Τετάρτη για κρούσματα στο Περιστέρι, δεν έλαβαν μέτρα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ ότι γνώριζαν από την Τετάρτη ότι υπήρχαν κρούσματα κορωνοϊού σε ιδιωτικές κλινικές, αλλά δεν έκαναν τίποτα.

Στην κλινική στο Περιστέρι έχουν επιβεβαιωθεί 37 κρούσματα του κορωνοϊού, ανάμεσα στους ασθενείς και το προσωπικό, δήλωσε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας σήμερα, που επισκέφθηκε τη συγκεκριμένη δομή Υγείας. Τόσο για την κλινική στο Περιστέρι, όσο και για αυτή στη Γλυφάδα, έχει δοθεί εντολή για προκαταρκτική έρευνα, έπειτα από τους θανάτους λόγω του ιού.

Η Κουμουνδούρου, σε ανακοίνωση, κάνει λόγο για επιβεβαίωση της «τραγικής ολιγωρίας της πολιτείας, που σπεύδει διαρκώς εκ των υστέρων να παρέμβει» και καλεί το υπουργείο Υγείας να δώσει άμεσα τις απαραίτητες εξηγήσεις.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ειδική μέριμνα με προληπτικά μέτρα και συστηματικούς ελέγχους από το Υπουργείο Υγείας σε χώρους ευαλωτότητας, όπως προσφυγικές δομές, καταυλισμοί Ρομά και γηροκομεία», επισημαίνει η σχετική ανακοίνωση.

«Μετά και τα κρούσματα των τελευταίων ημερών σε ιδιωτικές κλινικές και προσφυγικές δομές, που δημιουργούν εστίες αναζωπύρωσης της πανδημίας, δυστυχώς επιβεβαιώνεται η τραγική ολιγωρία της Πολιτείας, που σπεύδει διαρκώς εκ των υστέρων να παρέμβει. Μάλιστα, στην περίπτωση του Περιστερίου, παρότι ο ΕΟΔΥ γνώριζε ήδη από την Τετάρτη πως υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα, δεν προχώρησε στα απαραίτητα μέτρα. Αντίθετα, η κλινική εξακολούθησε να λειτουργεί κανονικά!», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Το υπουργείο Υγείας οφείλει να δώσει άμεσα τις απαραίτητες εξηγήσεις. Η δημόσια υγεία δεν μπορεί να αφήνεται έρμαιο σε τυχοδιωκτικές πρακτικές. Και κάποια στιγμή επιτέλους η κυβέρνηση οφείλει να καταλάβει ότι πάνω από την ατομική ευθύνη των πολιτών, στην οποία καταφεύγει στα δύσκολα, υπάρχει πρωτίστως η ευθύνη της Πολιτείας», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM
Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM