Γεωργιάδης: Δεν είναι χαμένη η φετινή χρονιά για τον τουρισμό

Γεωργιάδης: Δεν είναι χαμένη η φετινή χρονιά για τον τουρισμό Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, προανήγγειλε ότι τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση θα παρουσιάσει το σχέδιό της για τον τουρισμό.

«Δεν θεωρούμε την φετινή χρονιά χαμένη. Δεν θα είναι χρονιά ρεκόρ, προφανώς, αλλά από μία μικρότερη πίτα η Ελλάδα μπορεί και θα διεκδικήσει μεγαλύτερο κομμάτι. Δεν θα αφήσουμε την τουριστική βιομηχανία να καταστραφεί, έχουμε πολλές ιδέες και θα τις χρησιμοποιήσουμε», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενώ ανέφερε ότι είναι πρόωρο ακόμη να ειπωθεί ποιες ξενοδοχειακές μονάδες θα ανοίξουν και ποιες όχι.

Σημειώνεται ότι, αναφερόμενος στο φετινό καλοκαίρι ο λοιμωξιολόγος Νικόλαος Σύψας, μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι δεν θα υπάρχει ο μαζικός τουρισμός των προηγούμενων ετών, αλλά θα υπάρχει τουρισμός με κανόνες και με έλεγχο. Παράλληλα, μιλώντας στο STAR, δήλωσε ότι οι κανόνες όπως η τήρηση αποστάσεων θα συνεχιστούν ακόμη και στις παραλίες.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι «γενικά η οικονομία δείχνει καλά σημάδια», παρά τα αυστηρά μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ενώ σημείωσε ότι κανένας δείκτης δεν αποτυπώνει εικόνα κατάρρευσης.

Σε ό,τι αφορά την άρση των μέτρων, ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι «όσο πηγαίνουμε καλύτερα ως προς τα κρούσματα, τόσο θα ανοίγει παράθυρο ευκαιρίας για σταδιακή χαλάρωση» και συμπλήρωσε ότι τον ρυθμό θα τον αποφασίσουν οι ειδικοί. «Αυτή η κρίση έχει τα χαρακτηριστικά μαραθωνίου δρόμου. Δεν πρέπει να είμαστε ανυπόμονοι γιατί έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εκλογών, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν τέτοια σχέδια. «Δεν υπάρχουν πρόωρες εκλογές. Δεν είναι παιχνίδι η πολιτική. Στο τέλος της τετραετίας θα μας κρίνουν οι πολίτες που μας εμπιστεύτηκαν», ανέφερε σχετικά.

Τέλος, ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε στις επικρίσεις του Αλέξη Τσίπρα για αδιαφάνεια στα προγράμματα κατάρτισης των επιστημόνων. «Η ιδέα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται να μας πει ότι τα πλαίσια προγραμμάτων κατάρτισης των επιστημόνων είναι αδιαφανή είναι στα όρια της κωμωδίας. Παρασύρανε τον κ. Τσίπρα και τον υποβιβάσανε από πρώην πρωθυπουργό σε τρολ διαδικτύου», είπε ο υπουργος Ανάπτυξης.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM