Πέτσας: Τα ταμειακά περιθώρια δεν είναι απεριόριστα -Στήριξη και σε άλλους κλάδους αν χρειαστεί

Πέτσας: Τα ταμειακά περιθώρια δεν είναι απεριόριστα -Στήριξη και σε άλλους κλάδους αν χρειαστεί Facebook Twitter
Τα περιθώρια δεν είναι απεριόριστα, τόνισε ο Στέλιος Πέτσας (Πηγή φωτό EUROKINISSI)
0

Πρέπει να χρησιμοποιηθούν με σύνεση τα ταμειακά περιθώρια, δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας, που σημείωσε ότι αν χρειαστεί, θα προστεθούν κι άλλοι κλάδοι στο πρόγραμμα ενίσχυσης λόγω του πλήγματος από τον κορωνοϊό.

Το κριτήριο που λαμβάνεται υπόψη για τη στήριξη είναι η πτώση του τζίρου, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, που τόνισε όμως ότι τα περιθώρια δεν είναι απεριόριστα. Υπενθυμίζεται ότι χθες το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε την ανανεωμένη λίστα με τους κλάδους που εντάσσονται στα μέτρα στήριξης

«Αν χρειαστεί θα εντάξουμε, το επόμενο χρονικό διάστημα, και άλλους κλάδους της οικονομίας στο πρόγραμμα ενίσχυσης. Τα δημοσιονομικά και τα ταμειακά περιθώρια που έχει όμως το κράτος δεν είναι απεριόριστα. Άρα, πρέπει να τα χρησιμοποιήσουμε, με σύνεση, ώστε όλοι όσοι έχουν ανάγκη να στηριχθούν, με κάποιο τρόπο, από το κράτος και να περάσουμε όλοι μαζί αυτή την κρίση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Τα λεφτά δεν πέφτουν από τα δέντρα»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι δόθηκε ήδη παράταση της καταβολής τακτικής επιδότησης ανεργίας, σε όσους ανέργους λήγει στις 31 Μαρτίου και πως θα ενταχθούν και εκείνοι των οποίων η επιδότηση έληξε πιο πριν. Επίσης, αναφέρθηκε στην στήριξη του τουρισμού, λέγοντας ότι θα υπάρξει ισχυρό μήνυμα προς αυτούς που θα επιλέξουν την Ελλάδα το καλοκαίρι, μετά την περιπέτεια. «Γι' αυτό ο τουριστικός κλάδος θα στηριχθεί ό,τι και να γίνει. Είναι η βασική σημαία, που θα μας οδηγήσει έξω από την κρίση», τόνισε.

Ο κ. Πέτσας επανέλαβεότι οι απολύσεις έχουν απαγορευτεί με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. «Εμείς έχουμε βάλει ένα πλαίσιο ευελιξίας. Μπορεί να γίνει η αναστολή της σύμβασης εργασίας και αυτοί οι εργαζόμενοι θα δικαιούνται τα 800 ευρώ. Μπορεί να υπάρξει και εκ περιτροπής απασχόληση. Αν νομίζει κάποιος ότι μια επιχείρηση μπορεί να λειτουργεί για έναν-δύο μήνες με μηδενικό τζίρο, αλλά, ταυτόχρονα, να πληρώνει όλες τις υποχρεώσεις της στους εργαζόμενους, να πληρώνει την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, να πληρώνει τις τράπεζες, νομίζω ότι κάνει λάθος. Γι' αυτό δώσαμε την ευελιξία στις επιχειρήσεις που πλήττονται να χρησιμοποιούν με ευελιξία το προσωπικό. Γι' αυτό αναστείλαμε φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις», είπε και πρόσθεσε ότι οι τράπεζες σε συνεννόηση με την κυβέρνηση έδωσαν περίοδο χάριτος για κάποιους μήνες.

«Αλλά δεν μπορεί να μην μοιραζόμαστε το βάρος της κρίσης. Και θα το μοιραστούμε όλοι μαζί. Όσοι νομίζουν ότι πέφτουν τα χρήματα από τα δέντρα, κάνουν λάθος», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, που αύριο επιστρέφει στο γραφείο του καθώς ολοκληρώνεται το 14ήμερο της καραντίνας στην οποία μπήκε όταν η σύζυγός του βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό.

Πέτσας για τους εγκλωβισμένους στο Λονδίνο

Σε ό,τι αφορά τους Έλληνες που εγκλωβίστηκαν στο αεροδρόμιο του Λονδίνου, ο Στέλιος Πέτσας έκανε λόγο για εγκληματική ανευθυνότητα της αεροπορικής εταιρείας, που γνώριζε ότι έχουν απαγορευτεί οι πτήσεις από την προηγούμενη ημέρα. «Θα κινηθεί η διαδικασία από το υπουργείο Εξωτερικών για τον επαναπατρισμό τους», συμπλήρωσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι σημασία έχει να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού και να μοιραστούν τα κρούσματα σε βάθος χρόνου.

«Γι' αυτό στέλνουμε το μήνυμα να μένουμε στο σπίτι μας. Γιατί μόνον έτσι, όταν θα χρειαστεί, θα μπορέσει το Σύστημα Υγείας να αντέξει την πίεση που θα έρθει. Έχουμε ήδη πάει πάρα πολύ καλύτερα σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης και του κόσμου, αλλά θα έρθει η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Γι' αυτό ας φροντίσουμε όλοι να έχουμε κάνει ό,τι είναι δυνατόν, να έχουμε επεκτείνει σε βάθος χρόνου την κορύφωση του ιού και οι συμπολίτες μας που θα χρειαστούν νοσηλεία να έχουν το κρεβάτι που θα τους περιμένει, τον αναπνευστήρα που θα τους βοηθήσει να αναπνεύσουν και το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό δίπλα τους για να τους θεραπεύσει», ανέφερε ο κ. Πέτσας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

 

 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM