Άδωνις Γεωργιάδης: Γιατί δεν έχουμε κλείσει τις λαϊκές αγορές

Άδωνις Γεωργιάδης: Γιατί δεν έχουμε κλείσει τις λαϊκές αγορές Facebook Twitter
«Υγειονομικά κρίθηκε ότι δεν χρειάζεται να κλείσουν οι λαϊκές αγορές», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης (Πηγή φωτό EUROKINISSI)
0

Την απόφαση της κυβέρνησης να μην κλείσουν οι λαϊκές αγορές, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για τον κορωνοϊό, εξήγησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Πολλοί ρωτάνε γιατί δεν κλείνουν οι λαϊκές αγορές. Μας απασχόλησε, αλλά στις λαϊκές ψωνίζει πολύς κόσμος κι αυτός ο κόσμος θα προστεθεί στα σούπερ μάρκετ και επιπλέον επειδή είναι σε ανοικτό χώρο, υγειονομικά κρίθηκε ότι δεν χρειάζεται να κλείσουν», εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης.

Πάντως, πλέον στις λαϊκές αγορές πωλούνται μόνο τρόφιμα, καθώς προσωρινά έχει ανασταλεί η διάθεση άλλων προϊόντων. Επιπλέον, στις λαϊκές αγορές της Αττικής έχει αποφασιστεί να δίνονται γάντια, δωρεάν μαζί με τη σακούλα, στους καταναλωτές, στο πλαίσιο της προστασίας από τον κορωνοϊό.

Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των λαϊκών αγορών, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης σημείωσε ότι θα αναπτυχθούν οι πάγκοι σε μεγαλύτερο χώρο, για την ασφάλεια όσων εργάζονται και για όσους τις επισκέπτονται.

Από αύριο το διευρυμένο ωράριο των σούπερ μάρκετ

«Από αύριο το ωράριο για τα σούπερ μάρκετ θα είναι 7 το πρωί με 10 το βράδυ τις καθημερινές και 9 το πρωί με 5 το απόγευμα της Κυριακής και θα δούμε αν αυτό θα χρειαστεί να συνεχιστεί», δήλωσε ακόμη ο κ. Γεωργιάδης, εξηγώντας ότι σήμερα θα εκδοθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα προβλέπει τόσο τη διεύρυνση του ωραρίου, όσο και τα αυστηρά πρόστιμα για όσους αισχροκερδούν.

Ο υπουργός Ανάπτυξης επανέλαβε ότι από την Παρασκευή ξεκινά η παράδοση μεγάλης παρτίδας αντισηπτικών, ενώ είπε ξανά ότι έχουν καταγραφεί αποθέματα 1.250.000 τεμαχίων μασκών και έχουν γίνει νέες παραγγελίες.

Δεν υπάρχει περίπτωση εισαγωγές αυτών των απαραίτητων ειδών να κατασχεθούν στα τελωνεία εφόσον έχουν δηλωθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. «Θα κατασχεθούν μόνο στην περίπτωση που δεν δηλωθούν για να μην υπάρχει καμία πιθανότητα αισχροκέρδειας», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

LiFO politics / Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σπύρος Βλαχόπουλος, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για την ανάγκη κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εξηγώντας όμως γιατί πρέπει να τηρείται όσο παραμένει σε ισχύ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Πολιτική / Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Ο κ. Γεραπετρίτης διατύπωσε την επιδίωξη της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Τρίπολη, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις - Τι δήλωσε ο Λίβυος ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πολιτική / Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Το καλοκαίρι του 2024, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα τη διαγραφή του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά μια δυσώδης υπόθεση διαπλοκής μετά το 2019 υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ και «γαλάζιων» παραγόντων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM