«Περιποιεί τιμή για τη Θεσσαλονίκη το Gay Pride», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, όταν ρωτήθηκε σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο Palmos 965 για τη συλλογή υπογραφών κατά των εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί για τον Ιούνιο.

 

«Εγώ δεν έχω κανένα απολύτως δικαίωμα να απαγορεύσω την ελεύθερη έκφραση. Το gay pride είναι μια σειρά εκδηλώσεων και περιποιεί τιμή για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Το ότι θα μαζευτούν 5.000 gay και λεσβίες θα έχει αντίκτυπο και στον τουρισμό της πόλης» απάντησε ο κ. Μπουτάρης.

 

 Όταν ο δημοσιογράφος ρώτησε τον κ. Μπουτάρη αν θα πάντρευε ένα gay ζευγάρι, απάντησε δεν θα είχε κανέναν πρόβλημα. «Αν υιοθετηθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο δεν έχω κανένα πρόβλημα να το κάνω», πρόσθεσε ο κ. Μπουτάρης.

 

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης τάχθηκε και υπέρ της υιοθεσίας παιδιών από gay ζευγάρια. «Σαφώς είμαι θετικός στο να υιοθετούνται παιδιά από ζευγάρια gay» είπε ο Γιάννης Μπουτάρης.

 

Ο κ. Μπουτάρης μίλησε και για τη Χ.Α. και είπε: «Εγώ έχω πει επανειλημμένα ότι η Χρυσή Αυγή δεν θα έπρεπε να είναι στο κοινοβούλιο. Είναι ένα κόμμα ντροπή για την ελληνική κοινωνία. Το να είναι τρίτο το κόμμα αυτό είναι ενδεικτικό της κατάντιας της ελληνικής κοινωνίας. Η Χρυσή Αυγή ξεπερνάει τις δικτατορικές πεποιθήσεις. Είναι εγκληματική οργάνωση. Αυτοί που στηρίζουν τη Χρυσή Αυγή είναι εξαιρετικά χαμηλού μορφωτικού επιπέδου».