Για “προβοκάτσια κατά της χώρας μας” έκανε λόγο ο πρωθυπουργός από το Μεγανήσι όπου βρίσκεται, σχολιάζοντας το δημοσίευμα του περιοδικού Spiegel περί οικειοθελούς αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ και επιστροφής στη δραχμή. "Η κυβέρνηση δεν μπορεί να εμπλακεί σε μία σεναριολογία που αγγίζει τα όρια της εγκληματικότητας", υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και ζήτησε από την ΕΕ "να σταματήσει η κακοφωνία", ρίχνοντας ουσιαστικά της ευθύνες στους εταίρους για τα σενάρια που κυκλοφορούν. "Χθες κάποιοι ανεύθυνα θέλησαν να ενσπείρουν το φόβο, ακόμη και για κερδοσκοπικούς λόγους", είπε ο Γιώργος Παπανδρέου, που τόνισε ότι στη συνάντηση στο Λουξεμβούργο-παρουσία του Γιώργου Παπακωνσταντίνου- "δεν συζητήθηκε κανένα σενάριο για έξοδο της χώρας από το ευρώ".

Την απάντηση στο τι συζητήθηκε όμως σε αυτή τη συνάντηση που έγινε χθες στο βράδυ, προσπαθώντας να διαλύσει την ομίχλη που την σκέπαζε, όπως επίσης και στο γιατί αυτή κρατήθηκε μυστική, δεν την έδωσε ο πρωθυπουργός αλλά επιχείρησε να δώσει πριν από λίγο ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος συμμετείχε σε αυτή.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι οι συσκέψεις αυτές, τις οποίες όπως είπε “κάνει ο κύριος Γιουνκέρ” είναι συχνές και άτυπες και για αυτό και δεν ανακοινώνονται. “Κλήθηκα-είπε- να “ανταλλάξουμε απόψεις”. Ο υπουργός διαβεβαίωσε πως δεν συζητήθηκε και ούτε τέθηκε θέμα οικειοθελούς αποχώρησης από το ευρώ και πως αυτό που συζητήθηκε είναι η πορεία του προγράμματος της Ελλάδας, “σε μια συγκυρία που οι αγορές εξακολουθούν να είναι δύσπιστες”. “Προχωράμε με δυσκολίες αλλά με αποφασιστικότητα”, είπε ο υπουργός Οικονομικών. Χαρακτήρισε δε απίθανη και αστεία τη σεναριολογία από τα γερμανικά ΜΜΕ.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr