Για «θαλάσσιες διαφορές» που πρέπει να επιλυθούν μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας βάσει «διεθνούς δικαίου» μίλησε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ μετά από σχετική ερώτηση.

 

Σε ερώτηση του ανταποκριτή του ΑΝΤ1 στην Ουάσινγκτον για το πώς σχολιάζει η αμερικανική διπλωματία την συζήτηση που γίνεται το τελευταίο διάστημα περί προσφυγής στη Χάγη για τις ελληνοτουρκικές διαφορές, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επικέντρωσε τις ελληνοτουρκικές διαφορές μόνο στις θαλάσσιες διαφορές οι οποίες θα πρέπει να επιλυθούν με βάση το διεθνές δίκαιο - κάτι που φωτογραφίζει εμμέσως πλην σαφώς το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

 

Πιο συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε γραπτή του αποκλειστική δήλωση στον ΑΝΤ1 ανέφερε:

 

«Ενθαρρύνουμε όλα τα μέρη να ενεργήσουν με αυτοσυγκράτηση και να απέχουν από ενέργειες που αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή. Καλούμε όλα τα κράτη να επιλύσουν τις θαλάσσιες διαφορές τους ειρηνικά και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο».

 

Σημειώνεται πως ο Λευκός Οίκος και η αμερικανική διπλωματία δεν θέλησαν σήμερα να δώσουν περισσότερες πληροφορίες για την χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ Τράμπ-Ερντογάν. 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr