Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Στις 10:30 η ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Στις 10:30 η ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας Facebook Twitter
Σήμερα η ψηφοφορία για την εκλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου στη θέση της Προέδρου της Δημοκρατίας (Πηγή φωτό EUROKINISSI)
1

Σήμερα, στις 10:30 το πρωί, θα διεξαχθεί στην ολομέλεια της Βουλής η ονομαστική ψηφοφορία για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, με μόνη υποψήφια την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Η πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας αναμένεται να λάβει, για πρώτη φορά, τις ψήφους βουλευτών τριών κομμάτων, της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του Κινήματος Αλλαγής. «Παρών» αναμένεται να δηλώσουν στην ψηφοφορία οι βουλευτές του ΚΚΕ, της Ελληνικής Λύσης και του ΜέΡΑ25.

Η κ. Σακελλαροπούλου, την οποία πρότεινε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα, θα εκλεγεί από την πρώτη ψηφοφορία, κατά την οποία απαιτούνται 200 θετικές ψήφοι, σύμφωνα με το πρόσφατα αναθεωρημένο άρθρο 32 του Συντάγματος.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Βουλής θα μεταβεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να ανακοινώσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η οποία διαδέχεται τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

 

 

Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Θα έλεγα να ευχηθούμε να είναι σιδεροκέφαλη (πραγματικά), γιατί δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι το έργο της θα είναι ανέφελο - αυτό, κρίνοντας από το διεθνές και εσωτερικό πολιτικό σκηνικό.Ο συμβολισμός δε στο πρόσωπό της κ. Σακελλαροπούλου είναι ούτως ή άλλως και διεθνώς πολύ υψηλός σαν Πρώτης Πολίτη, ειδικά όμως στην χώρα μας, οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να κριθούν ΚΑΙ από το πολιτικό ήθος που θα επιδείξουν απέναντί της σε σχέση με το φύλο της.Δεν το λέω τυχαία...