Στο υπουργείο Εξωτερικών έφτασε λίγα λεπτά πριν τις 10:30 το πρωί ο στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ.

 

Ο Χάφταρ από το βράδυ της Πέμπτης βρίσκεται στην Αθήνα σε μια επίσκεψη που πραγματοποιείται δύο ημέρες μόλις πριν την διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη.

 

Η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) φέρεται να έγινε σε καλό κλίμα. Είχε προηγηθεί το βράδυ της Πέμπτης, ιδιωτική συνάντηση του κ. Δένδια με τον στρατάρχη σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

 

 

 

Στη συνέχεια, ο επικεφαλής του LNA θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο γραφείο του στη Βουλή.

 

Νωρίτερα ο Χάφταρ αποχωρήσει από το ξενοδοχείο στο οποίο διαμένει κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην πλατεία Συντάγματος.

 

Σημειώνεται ότι ο κ. Δένδιας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον επικεφαλής της αιγυπτιακής διπλωματίας Σάμεχ Σούκρι για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της Λιβύης.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αιγυπτιακού ΥΠΕΞ, οι δύο υπουργοί επιβεβαίωσαν τις σοβαρές και αρνητικές επιπτώσεις της τουρκικής απόφασης, όσον αφορά στη διάσκεψη του Βερολίνου και την κατάσταση στη Λιβύη. Μάλιστα, οι κ.κ. Δένδιας και Σούκρι προσέθεσαν ότι το γεγονός αυτό θεωρείται εξ ορισμού μια ένδειξη της πρόθεσης παραβίασης των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και τόνισαν την ανάγκη να προωθηθεί περαιτέρω η διεθνοποίηση της κρίσης της Λιβύης.