Επιστολή Τσακαλώτου σε Σταϊκούρα για το «δημοσιονομικό κενό»: Ανυπόστατοι οι ισχυρισμοί

Επιστολή Τσακαλώτου σε Σταϊκούρα για το «δημοσιονομικό κενό»: Ανυπόστατοι οι ισχυρισμοί Facebook Twitter
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
0

«Ανυπόστατοι οι κυβερνητικοί ισχυρισμοί ότι παρέλαβαν δημοσιονομικό κενό», λέει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που ζήτησε συνάντηση με τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη του ΥΠΟΙΚ και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Ανυπόστατους, χαρακτηρίζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, τους ισχυρισμούς που επαναλαμβάνουν πολλά στελέχη της κυβέρνησης και το επιτελείο του υπουργείου Οικονομικών κατά την συζήτηση του Προϋπολογισμού, ότι η προηγούμενη κυβέρνηση παρέδωσε δημοσιονομικό κενό 396 εκατομμύρια ευρώ.

Ακολούθως, με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, ζητά να γίνει αύριο συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, με τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, «προκειμένου να εξεταστούν όλα τα δημοσιονομικά δεδομένα που παρέδωσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Αντίστοιχες επιστολές, σημειώνει σε δήλωση του, θα αποσταλούν στο Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, και στο Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο ώστε να γνωμοδοτήσουν για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ολόκληρη η επιστολή του Ευκλείδη Τσακαλώτου:

 

Πολλά στελέχη της κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένου και του επιτελείου του υπουργείου Οικονομικών, έχουν δηλώσει κατ' επανάληψη πως η προηγούμενη κυβέρνηση παρέδωσε δημοσιονομικό κενό 396 εκατ. ευρώ, δήλωση η οποία επαναλαμβάνεται κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού στη Βουλή.

Επειδή οι ισχυρισμοί αυτοί είναι κατά τη γνώμη μας ανυπόστατοι, δημιουργούν σύγχυση στην κοινή γνώμη και επειδή σε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, που μόλις βγήκε από την δεκαετή κρίση, οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να ενημερώνονται για τα πραγματικά δημοσιονομικά δεδομένα, αιτούμαστε συνάντηση, αύριο Τρίτη 17 Δεκεμβρίου, αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενης από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γ. Χουλιαράκη, την πρώην υπουργό Εργασίας και τομεάρχη Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου και την πρώην υφυπουργό Οικονομικών και αναπληρώτρια τομεάρχη Οικονομικών, Κ. Παπανάτσιου με τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, συμπεριλαμβανομένου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, προκειμένου να εξεταστούν όλα τα δημοσιονομικά δεδομένα που παρέδωσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM
Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλήε

Πολιτική / Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλής

Οι πρώτες αντιδράσεις Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Βελόπουλου μετά τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Γραμμένου από τον Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και την άμεση σύλληψή του
NEWSROOM