Μητσοτάκης: Θα ζητήσουμε από το ΝΑΤΟ την καταδίκη της Τουρκίας

Μητσοτάκης: Θα ζητήσουμε από το ΝΑΤΟ την καταδίκη της Τουρκίας Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Εν μέσω της νέας έντασης μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας με αφορμή τη συμφωνία με τη Λιβύη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε σήμερα να ζητήσει από το ΝΑΤΟ την αποδοκιμασία και την καταδίκη της Τουρκίας για την προκλητική συμπεριφορά της.

Μιλώντας στο 13ο συνέδριο της ΝΔ, ο Έλληνας πρωθυπουργός διεμήνυσε πως «δεν μπορεί μια συμμαχία να στέκεται αδιάφορη όταν ένα μέλος της στρέφεται εναντίον άλλου μέλους της» προσθέτοντας πως «η τακτική των ίσων αποστάσεων» δεν ωφελεί. Τόνισε πως η ΕΕ έχει πάρει σαφή θέση όπως και το ΕΛΚ υπέρ της Ελλάδας σε αντίθεση με άλλες παρατάξεις.

«Όπως γυρίσαμε εμείς την πλάτη στις εμπρηστικές αναφορές, στη χθεσινή τελετή για τον αγωγό ΤΑΝΑP, έτσι και η Ευρώπη στέκεται απέναντι στην παραβίαση των διεθνών κανόνων» είπε ο πρωθυπουργός. «Η τακτική των ίσων αποστάσεων αδικεί, κατάφωρα, την πατρίδα μας που ουδέποτε επιδίωκε την ένταση στην περιοχή μας. Ξέρει όμως να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της με αυτοπεποίθηση, ψυχραιμία και αποτελεσματικότητα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Χθες, ο Τούρκος πρόεδρος εμφανίστηκε ανυποχώρητος, προκαλώντας με τις δηλώσεις του την αποχώρηση της ελληνικής αντιπροσωπείας, από επίσημη τελετή στην Αδριανούπολη ενώ το ελληνικό ΥΠΕΞ έχει δώσει τελεσίγραφο στη Λιβύη να αποκαλύψει το περιεχόμενο της συμφωνίας. 

Πριν τα Χριστούγεννα το μέρισμα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι περίπου 200.000 νοικοκυριά των πιο αδύναμων Ελλήνων θα λάβουν έκτακτη ενίσχυση που θα δοθεί πριν τα Χριστούγεννα «με κατεύθυνση προς εκείνους τους συμπολίτες μας, που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη, τους πιο αδύναμους από τους μακροχρόνια άνεργους, τις πολύτεκνες οικογένειες, και μια κατηγορία για την οποία, όπως είπε νοιάζεται ιδιαίτερα, τις οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ΑΜΕΑ».

Νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις


Σχολιάζοντας το γεγονός ότι το κέντρο της Αθήνας χθες ήταν κλειστό, καθώς υπήρξε νέα διαδήλωση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως μέσα στις επόμενες εβδομάδες κατατίθεται στην Βουλή νομοσχέδιο που θα ρυθμίζει την ανακοίνωση, την οργάνωση και την κατανομή των διαδηλώσεων.

«Η κανονικότητα -και η λέξη προέρχεται από τον «κανόνα»- θα έλθει και στους δρόμους. Με απόλυτο σεβασμό στο δικαίωμα της συνάθροισης. Αλλά με βάση τον όγκο της και την επιβάρυνση που προκαλεί η διαμαρτυρία μερικών δεκάδων στη ζωή εκατομμυρίων. Γιατί αυτό σημαίνει, επιτέλους, να είσαι με τους πολλούς και όχι με τους λίγους» δήλωσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Κλείνοντας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα του συνεδρίου τονίζοντας πως επί δύο ημέρες, οι εργασίες του 13ου Συνεδρίου της Ν.Δ «υπηρέτησαν απόλυτα το στόχο του: Έθεσαν στο κέντρο του προβληματισμού μας τα μεγάλα ζητήματα της εποχής».

Αιχμές για την Επιτροπή Ανασυγκρότησης του ΣυΡΙΖΑ


«Το συνέδριο μας ήταν σύγχρονο, καινοτόμο, δημιουργικό. Όπως ταιριάζει σε μια παράταξη που αντικρίζει το μέλλον με αυτοπεποίθηση. Η σύγκριση με άλλες κομματικές συναθροίσεις που έλαβαν χώρα το Σαββατοκύριακο ήταν καταλυτική. Εμείς συνομιλούμε με όλη την κοινωνία και ανοίγουμε τις πόρτες μας στις φωνές που έρχονται από το αύριο. Δεν ανακυκλώνουμε το φθαρμένα υλικά του χθες» είπε αφήνοντας σαφείς αιχμές για τη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Οι Έλληνες υποδέχονται μέτρα ώριμα από καιρό, όπως η πολιτική μας κατά του καπνού. Η Ελλάδα είναι έτοιμη να υποδεχτεί το αυτονόητο. Έχει βιώσει το παράλογο και έχει διαπιστώσει πως αυτό γρήγορα μετατρέπεται σε ανεύθυνο. Και όταν γίνεται, πλέον, καθεστώς, τότε κακοφορμίζει. Και καταλήγει αυθαίρετο και άδικο».

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια