Η κυβέρνηση θα φέρει αλλαγές στην Airbnb - Η δήλωση του Θεοχάρη μετά τις πληροφορίες για επιβολή τέλους διαμονής

Η κυβέρνηση θα φέρει αλλαγές στην Airbnb - Η δήλωση του Θεοχάρη μετά τις πληροφορίες για επιβολή τέλους διαμονής Facebook Twitter
1

Το ζήτημα της Airbnb που επηρεάζει τόσο όσους έχουν ακίνητα προς ενοικίαση στην πλατφόρμα, αλλά και χιλιάδες πολίτες που εναντιώνονται στη ραγδαία εξάπλωση της πλατφόρμας σε Αθήνα και άλλες πόλεις, είναι κάτι που η κυβέρνηση θα κληθεί να αντιμετωπίσει.

Σημερινά δημοσιεύματα μετέδωσαν πως στο Υπουργείου Τουρισμού εξετάζουν την επιβολή «τέλους διαμονής» και στις βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου Airbnb για λόγους ίσης μεταχείρισης με τα ξενοδοχειακά καταλύματα.

Τα δημοσιεύματα ανέφεραν μάλιστα πως ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, σχεδιάζει να προωθήσει στη Βουλή μια νέα νομοθετική ρύθμιση για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, η οποία θα διαφοροποιείται σημαντικά σε σχέση με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο που θέσπισε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Αν και το υπουργείο έσπευσε απόψε να διαψεύσει πως ετοιμάζει αιφνιδιασμό, η δήλωση του Χάρη Θεοχάρη αποσαφηνίζει πως αλλαγές θα υπάρξουν, αλλά με  το τέλος της τουριστικής περιόδου. Επιπλέον, ο υπουργός αναφέρει πως το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο θα σχεδιαστεί με βαρύτητα στη διαφάνεια των συναλλαγών, την προστασία των χρηστών αυτών των υπηρεσιών, τη διασφάλιση του ανταγωνισμού στον τουριστικό κλάδο και τη δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών.

Συγκεκριμένα, η δήλωση από το γραφείο του υπουργού αναφέρει:

Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα περί επιβολής φόρου στις βραχυχρόνιες μισθώσεις, ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης ξεκαθαρίζει τα εξής:

Όπως επανειλημμένα έχει δηλώσει η κυβέρνηση, για το θέμα των βραχυχρόνιων μισθώσεων δεν πρόκειται να υπάρξει κανένας αιφνιδιασμός. Η ρύθμιση του πλαισίου των βραχυχρόνιων μισθώσεων θα γίνει μετά το τέλος της τρέχουσας τουριστικής περιόδου και θα αποτελέσει συνολική κυβερνητική πρόταση.

Οδηγός για το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο θα είναι η διαφάνεια στις συναλλαγές, η προστασία των χρηστών αυτών των υπηρεσιών, η διασφάλιση του ανταγωνισμού στον τουριστικό κλάδο και η δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών.

Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΕΞ κατά Ερντογάν: Οι δήλωσεις του για την εισβολή στην Κύπρο το 1974 προσβολή στη μνήμη των θυμάτων και στρέβλωση της ιστορίας

Πολιτική / ΥΠΕΞ κατά Ερντογάν: Οι δηλώσεις του για την εισβολή στην Κύπρο το 1974 προσβολή στη μνήμη των θυμάτων και στρέβλωση της ιστορίας

«Αν είχαμε επικεντρωθεί στον νότο δεν θα υπήρχε πια νότος ή βορράς και η Κύπρος θα ήταν εξ ολοκλήρου δική μας» υποστήριξε ο Ερντογάν 
NEWSROOM