Βούτσης για Novartis: Θα δεχθούμε με ικανοποίηση τη δημιουργία εξεταστικής επιτροπής

Βούτσης για Novartis: Θα δεχθούμε με ικανοποίηση τη δημιουργία εξεταστικής επιτροπής Facebook Twitter
Eurokinissi
1

Ότι με ικανοποίηση θα γίνει δεκτή η δημιουργία εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis, αναφέρει ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Ειδικότερα, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ είπε ότι αν υπάρξει πρωτοβουλία δημιουργίας επιτροπής σχετικά με την υπόθεση Novartis, θα γίνει δεκτή με ικανοποίηση δεδομένου ότι πρόκειται για ένα μεγάλο σκάνδαλο.

«Πιστεύω ότι με ικανοποίηση θα δεχτούμε αν υπάρξει πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, να γίνει οποιαδήποτε επιτροπή έτσι ώστε συνολικά η υπόθεση της Novartis, η οποία κατά κοινή ομολογία είναι όχι μόνο διεθνές αλλά και μεγάλο σκάνδαλο που στην ελληνική περίπτωση έχει τις δικές του πτυχές, να εξεταστεί από τη Βουλή» είπε ο κ Βούτσης και πρόσθεσε ότι «πιστεύω ότι ήταν πάρα πολύ σαφής και ο Αλέξης Τσίπρας γι' αυτό το ζήτημα. Το ότι αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα η υπόθεση του φαρμάκου πιστοποιήθηκε και μέσα από την εξεταστική επιτροπή για την Υγεία που ένα μέρος της ήταν και το φάρμακο εν γένει».


Όπως είπε «από την αρχή η τοποθέτησή μας γι' αυτό το θέμα ήταν ότι πρέπει να αφεθεί απερίσπαστη η Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, ότι δεν μιλάμε για α λα καρτ δικαιοσύνη κι ως εκ τούτου αν για πολιτικά πρόσωπα δεν προκύψουν στοιχεία που να τεκμηριώνουν τις υπόνοιες, οι οποίες είχαν προκληθεί στους δικαστικούς και είχαν στείλει αυτήν την υπόθεση στη Βουλή, αυτό θα ήταν ευχής έργον. Αυτή η τοποθέτηση αφορούσε όλους τους πολιτικούς και είχε γίνει επίσημα από το βήμα της Βουλής. Ταυτόχρονα αυτή η ιστορία, η οποία κράτησε για μήνες και ακόμα δεν έχει ενδεχομένως ξετυλιχθεί ολόκληρη, γι' αυτό ζητάμε κιόλας να πάρει θέση η Κυβέρνηση για το αν θα προχωρήσει σε σύσταση Επιτροπής, αυτή η ιστορία λοιπόν είχε πάρα πολλά στοιχεία μερικά εκ των οποίων ήταν και στοιχεία πίεσης και προς τους δικαστικούς που από την πλευρά τους επίσης έκαναν ότι μπορούσαν για να διαλευκανθεί μία υπόθεση πάρα πολύ σημαντική για το πως η χώρα έφτασε στη χρεωκοπία. Διότι περί αυτού πρόκειται. Κάποια στιγμή πρέπει να αντιληφθούμε για το πως η χώρα έφτασε τελικά σε αυτήν την κατάσταση της απίστευτης δεκαετούς ταλαιπωρίας. Διότι δεν έφτασε εξ ουρανού».

Τέλος, ο κ. Βούτσης καταδίκασε τις επιθέσεις στα γραφεία της ΝΔ: «Είναι σαφές ότι οι οποιεσδήποτε επιθέσεις σε γραφεία πολιτικών κομμάτων, αυτονοήτως και απολύτως τυγχάνουν της αποδοκιμασίας όλου του πολιτικού συστήματος. Αυτονόητα και απόλυτα. Και πάντοτε ήταν και είναι αυτή η θέση μας. Θυμάστε όταν ήμασταν στην κυβέρνηση πόσες δεκάδες επιθέσεις είχαν δεχθεί τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Επ' αυτού δεν πρέπει να υπάρχει καμία σκιά και κανένας τακτικισμός», είπε χαρακτηριστικά.  

Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για παραίτηση Καραναστάση: Διαμαντή, όσο κι αν με πονάει που φεύγεις, σε ευχαριστώ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε συγγνώμη από τον Διαμαντή Καραναστάση «που δεν κατάφερα να καθαρίσω ακόμη αυτό το τόσο βρόμικο τοπίο, που σε κάνει να ασφυκτιάς και να φεύγεις»
LIFO NEWSROOM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ EUROGROUP ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πολιτική / Financial Times: Υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Η αποχώρηση του Πασκάλ Ντόναχιου από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας και κατ΄ επέκταση από το «τιμόνι» της Ευρωομάδας, εκκινεί τη διαδικασία επιλογής του επόμενου προέδρου, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα επικρατέστερα ονόματα των διαδόχων του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, επέμεινε στις καταγγελίες της ότι ο Λαζαρίδης επιτέθηκε στον μάρτυρα και ζήτησε την απομάκρυνσή του από τη ΝΔ
LIFO NEWSROOM
«Το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν σε αυτήν»

LiFO politics / «Δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι το πρόβλημα αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν»

Ο καθηγητής Νικόλαος-Κομνηνός Χλέπας, εξηγεί γιατί το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης στη χώρα μας δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά το σύστημα ακραίου συγκεντρωτισμού της εξουσίας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Πολιτική / Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ενεργοποιείται ο ενεργειακός διάδρομος που συνδέει Αλεξανδρούπολη και Οδησσό, επιτρέποντας την αποστολή αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου προς την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM