Μεταναστευτικό, οικονομία και επενδύσεις στην ατζέντα της συνάντησης Μέρκελ - Μητσοτάκη

Μεταναστευτικό, οικονομία και επενδύσεις στην ατζέντα της συνάντησης Μέρκελ - Μητσοτάκη Facebook Twitter
φωτό αρχείου/ eurokinissi
0

Το μεσημέρι της Πέμπτης αναμένεται να συναντηθεί με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, στα θέματα της συζήτησης αναμένεται να είναι τα ζητήματα οικονομίας και ανάπτυξης, η θέση της ελληνικής κυβέρνησης για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, και οι επενδύσεις με έμφαση την ενέργεια.

Μάλιστα, στην ατζέντα θα περιλαμβάνεται και το μεταναστευτικό/ προσφυγικό θέμα που απασχολεί τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο μεταναστευτικό υπάρχει σύγκλιση απόψεων μεταξύ Αθήνας και Βερολίνου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ωστόσο, αλλαγή πολιτικής της Αθήνας ως προς τη χορήγηση ασύλου σε πρόσφυγες, με απλοποίηση των διαδικασιών ώστε όσοι αλλοδαποί δεν δικαιούνται καθεστώς πρόσφυγα να επιστρέφουν σύντομα στην Τουρκία, είχε προαναγγέλλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro στο πλαίσιο της επίσκεψής του Παρίσι.

Πριν τη συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον αντικαγκελάριο και τον υπουργό Οικονομικών Όλαφ Σολτς, ενώ στο Βερολίνο θα συνοδευτεί από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιώργο Κουμουτσάκο.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΕΞ ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΡΑΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ

Πολιτική / ΥΠΕΞ σε Τουρκία: Η Συνθήκη της Λωζάννης καθορίζει με σαφήνεια το χαρακτήρα της Μουσουλμανικής Μειονότητας

«Επαναλαμβανόμενες ανακοινώσεις με ανάλογο περιεχόμενο ούτε δίκαιο παράγουν ούτε συμβάλλουν στη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης και καλής γειτονίας», τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών
THE LIFO TEAM
ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΧΑΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΟΛΓΑΣ

Πολιτική / Λίνα Μενδώνη για Βασιλίσσης Όλγας: «Ο Χάρης Δούκας δηλώνει υπερήφανος για ένα έργο που πολέμησε»

«O Χάρης Δούκας όχι απλώς αποδέχεται και θαυμάζει τον δρόμο, που ολοκληρώνει την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας, αλλά τον υιοθετεί ως δικό του, λησμονώντας ότι ο φορέας υλοποίησης του έργου, η Ανάπλαση Α.Ε., τελεί -από το 2024- υπό την εποπτεία πέντε Υπουργείων, ανάμεσα στα οποία και το Υπουργείο Πολιτισμού», δήλωσε η υπουργός
THE LIFO TEAM