Οι υπουργικές αποφάσεις για το Ελληνικό θα έχουν εκδοθεί μέχρι την Δευτέρα, διαβεβαιώνει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης

 

Μιλώντας στην εφημερίδα «Νέα», ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για απεμπλοκή και δεσμεύθηκε πως, εκτός απροόπτου, οι αποφάσεις θα έχουν εκδοθεί μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα. Όπως εξήγησε, σήμερα συνεδριάζει το Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης για να εγκρίνει το σύνολο των Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων.

 

Οι αποφάσεις αυτές αφορούν σε ζώνες πολεοδόμησης, κοινόχρηστους χώρους, όρους δόμησης του καζίνου και τη διαχείριση των αρχαίων και των μνημονίων. «Εφόσον αυτό το τελευταίο βήμα λήξει ομαλά, μέχρι τη Δευτέρα όλες (σ.σ. οι αποφάσεις) θα έχουν εκδοθεί».

 

Απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης για επενδύσεις

Αναφερόμενος στην απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης για επενδύσεις, ο κ. Γεωργιάδης ανακοίνωσε ότι το πολυνομοσχέδιο θα δοθεί τη Δευτέρα σε διαβούλευση. «Είναι ένα διυπουργικό αναπτυξιακό νομοσχέδιο», λέει ο κ. Γεωργιάδης.

«Έχει διατάξεις και του υπουργείου Ανάπτυξης και συναρμοδίων υπουργείων. Όλες συγκλίνουν στην ίδια κατεύθυνση της ανάπτυξης. Όσον αφορά το Υπουργείο Ανάπτυξης, προβλέπει την επιτάχυνση των αδειοδοτικών διαδικασιών, την επιτάχυνση του outsourcing, των αξιολογήσεων των επενδυτικών προτάσεων στον αναπτυξιακό νόμο, την επιτάχυνση της διαδικασίας του ΓΕΜΗ».

 

Το πολυνομοσχέδιο θα περιλαμβάνει επίσης διατάξεις σχετικά με τον πτωχευτικό κώδικα.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr