Γεωργιάδης για επένδυση στο Ελληνικό: «Καίριας σημασίας η απόφαση του ΚΑΣ»

Γεωργιάδης για επένδυση στο Ελληνικό: «Καίριας σημασίας η απόφαση του ΚΑΣ» Facebook Twitter
0

Πράσινο φως για την επένδυση στο Ελληνικό έδωσε χθες το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), ενώ αναμένεται η συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων, που είναι το αρμόδιο για το ζήτημα των τεσσάρων κτιρίων στο μητροπολιτικό πάρκο του Ελληνικού.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε «καίριας σημασίας» την απόφαση του ΚΑΣ που δείχνει να ξεμπλοκάρει την επένδυση στο Ελληνικό,τονίζοντας ότι συνιστά σαφές μήνυμα προς τη διεθνή επενδυτική κοινότητα για το κατά πόσον «η Ελλάδα μπορεί».

O 'Άδωνις Γεωργιάδης επισήμανε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ότι «εντός του 2019 θα έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες διαδικασίες, από πλευράς Πολιτείας, για την επένδυση. 

Εντός του 2019 θα γίνει η μεταβίβαση του ακινήτου στη Lamda, τόνισε προαναγγέλλοντας «πολλές επενδύσεις που θα ακολουθήσουν μετά το Ελληνικό».

 «Ισχύει το Master Plan που έχει εγκρίνει η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Δεν έχει προστεθεί από τη νέα κυβέρνηση ούτε μια νέα μετόπη» συμπλήρωσε.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων εξήγησε στη συνέχεια ότι «όπως για κάθε μεγάλη επένδυση στην Ελλάδα, έχει εγκριθεί Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο, που φέρει την υπογραφή του Γιάννη Δραγασάκη».

Σημείωσε δε ότι όλα αυτά έχουν περιληφθεί στο σχετικό Προεδρικό Διάταγμα και έχουν εγκριθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM