Πράσινο φως για την επένδυση στο Ελληνικό έδωσε χθες το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), ενώ αναμένεται η συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων, που είναι το αρμόδιο για το ζήτημα των τεσσάρων κτιρίων στο μητροπολιτικό πάρκο του Ελληνικού.

 

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε «καίριας σημασίας» την απόφαση του ΚΑΣ που δείχνει να ξεμπλοκάρει την επένδυση στο Ελληνικό,τονίζοντας ότι συνιστά σαφές μήνυμα προς τη διεθνή επενδυτική κοινότητα για το κατά πόσον «η Ελλάδα μπορεί».

 

O 'Άδωνις Γεωργιάδης επισήμανε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ότι «εντός του 2019 θα έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες διαδικασίες, από πλευράς Πολιτείας, για την επένδυση. 

 

Εντός του 2019 θα γίνει η μεταβίβαση του ακινήτου στη Lamda, τόνισε προαναγγέλλοντας «πολλές επενδύσεις που θα ακολουθήσουν μετά το Ελληνικό».

 

 «Ισχύει το Master Plan που έχει εγκρίνει η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Δεν έχει προστεθεί από τη νέα κυβέρνηση ούτε μια νέα μετόπη» συμπλήρωσε.

 

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων εξήγησε στη συνέχεια ότι «όπως για κάθε μεγάλη επένδυση στην Ελλάδα, έχει εγκριθεί Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο, που φέρει την υπογραφή του Γιάννη Δραγασάκη».

Σημείωσε δε ότι όλα αυτά έχουν περιληφθεί στο σχετικό Προεδρικό Διάταγμα και έχουν εγκριθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr