Γεωργιάδης για επένδυση στο Ελληνικό: «Καίριας σημασίας η απόφαση του ΚΑΣ»

Γεωργιάδης για επένδυση στο Ελληνικό: «Καίριας σημασίας η απόφαση του ΚΑΣ» Facebook Twitter
0

Πράσινο φως για την επένδυση στο Ελληνικό έδωσε χθες το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), ενώ αναμένεται η συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων, που είναι το αρμόδιο για το ζήτημα των τεσσάρων κτιρίων στο μητροπολιτικό πάρκο του Ελληνικού.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε «καίριας σημασίας» την απόφαση του ΚΑΣ που δείχνει να ξεμπλοκάρει την επένδυση στο Ελληνικό,τονίζοντας ότι συνιστά σαφές μήνυμα προς τη διεθνή επενδυτική κοινότητα για το κατά πόσον «η Ελλάδα μπορεί».

O 'Άδωνις Γεωργιάδης επισήμανε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ότι «εντός του 2019 θα έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες διαδικασίες, από πλευράς Πολιτείας, για την επένδυση. 

Εντός του 2019 θα γίνει η μεταβίβαση του ακινήτου στη Lamda, τόνισε προαναγγέλλοντας «πολλές επενδύσεις που θα ακολουθήσουν μετά το Ελληνικό».

 «Ισχύει το Master Plan που έχει εγκρίνει η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Δεν έχει προστεθεί από τη νέα κυβέρνηση ούτε μια νέα μετόπη» συμπλήρωσε.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων εξήγησε στη συνέχεια ότι «όπως για κάθε μεγάλη επένδυση στην Ελλάδα, έχει εγκριθεί Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο, που φέρει την υπογραφή του Γιάννη Δραγασάκη».

Σημείωσε δε ότι όλα αυτά έχουν περιληφθεί στο σχετικό Προεδρικό Διάταγμα και έχουν εγκριθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν επηρεάζει άμεσα την ελληνική ναυτιλία»

LiFO politics / Βασίλης Κικίλιας: «Η εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν επηρεάζει άμεσα την ελληνική ναυτιλία»

Ο υπουργός Ναυτιλίας μιλά στο LiFO Politics για τις επιπτώσεις της εμπόλεμης κατάστασης στη Μέση Ανατολή στην ελληνική ναυτιλία, την ασφάλεια των θαλάσσιων μεταφορών, τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και τον ρόλο του Λιμενικού Σώματος.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν έχω τελέσει καμία αξιόποινη πράξη – Περιμένω τη δικογραφία»

Πολιτική / Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν έχω τελέσει καμία αξιόποινη πράξη – Περιμένω τη δικογραφία»

Η υπόθεση, που αφορά ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις και φέρεται να αγγίζει και τον επίσης πρώην υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, έχει ήδη διαβιβαστεί στη Βουλή λόγω της εμπλοκής πολιτικών προσώπων
LIFO NEWSROOM
Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Πολιτική / Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Η πρόταση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ απορρίφθηκε - Επίσης απορρίφθηκε και η πρόταση που συνυπέγραψαν οι ΚΟ της Ελληνικής Λύσης, της «Νίκης», της Πλεύσης Ελευθερίας καθώς και 6 ανεξάρτητοι βουλευτές
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Πολιτική / Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Δεν θα μπορούσα να μην αντιδράσω σε μια χυδαία απόπειρα των τεσσάρων πιο μικρών κομμάτων της αντιπολίτευσης να μετατρέψουν ένα εθνικό δράμα σε απόπειρα πολιτικής σκευωρίας», είπε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

LiFO politics / Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

Ο πολιτικός αναλυτής και διευθυντής ερευνών της Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα σενάρια δημιουργίας νέων κομμάτων από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ