Βουλή: Υπερψηφίστηκε το φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης

Βουλή: Υπερψηφίστηκε το φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης Facebook Twitter
AΠΕ-ΜΠΕ
0

Υπερψηφίστηκε πριν από λίγο στη βουλή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης με τη συναίνεση κομμάτων της αντιπολίτευσης. 

Επί της αρχής υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και η Ελληνική Λύση. Με το «παρών» τοποθετήθηκε το ΚΚΕ. Το ΜεΡΑ25 ψήφισε «όχι» επί της αρχής ωστόσο υπερψήφισε τη ρύθμιση για τις 120 δόσεις. 

«Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο μπορεί να χαρακτηριστεί ως η ταυτότητα της νέας κυβέρνησης» δήλωσε νωρίτερα σήμερα, από το βήμα της βουλής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Πρώτον, ανταποκρίνεται στην προεκλογική μας δέσμευση για ανακούφιση των Ελλήνων από τη βαριά φορολογία και μάλιστα νωρίτερα από ότι προβλεπόταν. Δεύτερον, γιατί μειώνοντας τον ΕΝΦΙΑ και βελτιώνοντας σημαντικά το σχέδιο των 120 δόσεων ευνοεί ταυτόχρονα εκατομμύρια νοικοκυριά αλλά και επαγγελματίες και επιχειρήσεις. Και τρίτον έχει σαφές κοινωνικό πρόσημο με μελετημένες προβλέψεις που αφορούν όλους τους φορολογούμενους κυρίως όμως τους πιο αδύναμους» ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός. 

Αναφορικά με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε ότι με τη ρύθμιση αυτή, ανακουφίζονται άμεσα εκατομμύρια ιδιοκτήτες, κυρίως τα χαμηλά εισοδήματα και η μεσαία τάξη, τονώνεται η αγορά ακινήτων και βελτιώνεται η ποιότητα του δανειακού χαρτοφυλακίου των τραπεζών «κι αυτά με όρους φοροδοτικής ικανότητας και αναλογικής ισότητας, όρους αποτελεσματικότητας και δικαιοσύνης».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM