Χατζηδάκης: Το σχέδιο για την διάσωση της ΔΕΗ - Προς μερική ιδιωτικοποίηση η ΔΕΔΔΗΕ

Χατζηδάκης: Το σχέδιο για την διάσωση της ΔΕΗ - Προς μερική ιδιωτικοποίηση η ΔΕΔΔΗΕ Facebook Twitter
0

Μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ προανήγγειλε κατά τις προγραμματικές δηλώσεις ο υπουργός Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.

«Η κακοδιαχείριση επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε στην ΔΕΗ ζημίες που υπερβαίνουν τα 600 εκατομμύρια ευρώ, φέρνοντας την επιχείρηση στα πρόθυρα της κατάρρευσης», δήλωσε κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Χατζηδάκης.

Ο Κωστής Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι ήρθε για να συμβάλει στη σωτηρία της ΔΕΗ προς όφελος των καταναλωτών, των εργαζομένων της επιχείρησης και της εθνικής οικονομίας.

Γι' αυτό και, όπως είπε, το Σχέδιο Διάσωσης της ΔΕΗ που έχει εκπονήσει η κυβέρνηση της Ν.Δ. κινείται σε δύο άξονες: αφενός στα Μέτρα Στήριξης, αφετέρου στα Μέσα Εξυγίανσης.

Σημείωσε, ότι υπό τις παρούσες συνθήκες δεν είναι δυνατόν να βρεθεί στρατηγικός επενδυτής, ούτε είναι βιώσιμη τυχόν διαίρεση σε «καλή» και «κακή» ΔΕΗ – όπου θα μεταφερθούν προβληματικά στοιχεία – καθώς θα κόστιζε στους φορολογούμενους περίπου 5 δισεκατομμύρια ευρώ σε βάθος λίγων ετών.

Το σχέδιο, είπε, περιλαμβάνει μερική ιδιωτικοποίηση του διαχειριστή του δικτύου ηλεκτροδότησης, του ΔΕΔΔΗΕ, κατάργηση των δημοπρασιών ρεύματος που στοιχίζουν στην ΔΕΗ και ευνοούν τους ανταγωνιστές της και διεύρυνση του ρόλου των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Προανήγγειλε, επίσης, στόχευση των στρατηγικών κακοπληρωτών και των μεγάλων οφειλετών συν εθελούσια έξοδο προσωπικού.

Υποστήριξε πάντως ότι οι αλλαγές δεν θα οδηγήσουν σε αυξήσεις στις χρεώσεις του ρεύματος για τους καταναλωτές. «Αυτό είναι δέσμευση της κυβέρνησης», είπε χαρακτηριστικά.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM
Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM