ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει σήμερα η Κεντρική Επιτροπή - Τα επόμενα σχέδια του Τσίπρα

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει σήμερα η Κεντρική Επιτροπή - Τα επόμενα σχέδια του Τσίπρα Facebook Twitter
0

Συνεδριάζει σήμερα η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν με ομιλία του προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα είχε συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, όπου είχε επέλθει συμφωνία πως σήμερα θα πρέπει να γίνει μια πρώτη συζήτηση σχετικά με το αποτέλεσμα των εκλογών όμως οι σημαντικότερες εσωκομματικές εξελίξεις αναμένονται από το φθινόπωρο. 

Οι πληροφορίες λένε ότι η διεξαγωγή του συνεδρίου πηγαίνει για το τέλος του χρόνου ή τις αρχές του 2020. Φυσικά στη συζήτηση που έγινε χθες μπήκε ως θέμα και το είδος του συνεδρίου που θέλει να πραγματοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Στόχος είναι η εγγραφή μελών, καθώς όπως διαπιστώθηκε από τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, τα εγγεγραμμένα μέλη στο κόμμα βρίσκονται σε αναντιστοιχία με την δυναμική που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ σε κάποια κομμάτια της κοινωνίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να υπάρξει κατακόρυφη αύξηση των μελών του κόμματος, επιλέγοντας με αυτό τον τρόπο να βάλει πολύ ψηλά τον πήχη. Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα έχει περίπου 30.000 μέλη και για να φτάσουν στο 10% των ψηφοφόρων θα πρέπει μέχρι το τέλος του χρόνου να έχουν αυξηθεί περίπου κατά 140.000.

Όπως επισημαίνουν μάλιστα συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, ένα κόμμα εξουσίας πρέπει να αποκτήσει και ορισμένα χαρακτηριστικά που να του δίνουν κύρος και προοπτική για να μπορεί να πρωταγωνιστεί σε όλες τις μάχες, όπως οι δημοτικές εκλογές.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ