Τσίπρας: Ανασυγκρότηση με έμφαση στη νέα γενιά - Τι ειπώθηκε στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας

Τσίπρας: Ανασυγκρότηση με έμφαση στη νέα γενιά - Τι ειπώθηκε στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Την ανάγκη να ξεκινήσει αμέσως μετά το καλοκαίρι, μία πλατιά καμπάνια οργανωτικής ανασυγκρότησης, με έμφαση και στη νέα γενιά, που έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές, με ποσοστό 38% στις ηλικίες ως 24 ετών, υπογράμμισε, ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Βασικός στόχος για τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως τόνισε ο Αλ. Τσίπρας, είναι μέχρι το Συνέδριο, τα οργανωμένα μέλη του κόμματος να φθάνουν τουλάχιστον το 10% των ψηφοφόρων του κόμματος.

Κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έγινε μία πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος των εθνικών εκλογών και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την εισήγησή του, όπως αναφέρουν, τόνισε πως το εκλογικό αποτέλεσμα του 31,53% αποτελεί ισχυρή επιβεβαίωση της εδραίωσης του ΣΥΡΙΖΑ ως αδιαμφισβήτητο εκφραστή των αριστερών, προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων και διασφαλίζει μία ισχυρή, μαχητική και προγραμματική αξιωματική αντιπολίτευση.

Επιπλέον, υπογράμμισε πως η Προοδευτική Συμμαχία αποτελεί μία στρατηγική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ, που θα πρέπει να επικυρωθεί το προσεχές διάστημα.

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε πως το ποσοστό των εθνικών εκλογών δεν πρέπει να οδηγήσει σε επανάπαυση αλλά, αντίθετα, να δρομολογήσει άμεσα τις διαδικασίες για την ανασυγκρότηση του κόμματος και την αντιστοίχησή του με την ευρεία εκλογική του βάση.

Επίσης, κομματικές πηγές αναφέρουν ότι το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, ενώ το συνέδριο αναμένεται να διεξαχθεί στο τέλος του χρόνου ή στις αρχές του 2020.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ