Γερουλάνος σε Γεωργιάδη: «Να πάτε στο βούρκο αν δεν μπορείτε να ανεβάσετε το επίπεδο»

Γερουλάνος σε Γεωργιάδη: «Να πάτε στο βούρκο αν δεν μπορείτε να ανεβάσετε το επίπεδο» Facebook Twitter
8

Ένταση επικράτησε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εμφάνισης, ανάμεσα στον Παύλο Γερουλάνο και τον Άδωνι Γεωργιάδη.

«Κάντε μία προσπάθεια να ανεβάσετε λίγο το επίπεδο της πολιτικής συζήτησης. Αν δεν μπορείτε πηγαίνετε στο βούρκο», είπε ο υποψήφιος του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Γερουλάνος στον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιο στο Βόρειο Τομέα της Β΄ Αθηνών, κατά τη διάρκεια εκπομπής στο Open TV, με αφορμή το ποια θα είναι η στάση του ΚΙΝΑΛ όσον αφορά την υπόθεση Novartis μετά τις εκλογές.

Ο διάλογος Γερουλάνου - Γεωργιάδη

 

Γεωργιάδης: Δηλαδή εσείς πιστεύετε ότι πχ ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Βαγγέλης Βενιζέλος, ο Γιώργος Κουτρουμάνης, θα έβλεπαν με εξαιρετικά καλή διάθεση μια συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ αφού έχουν ψηφίσει μνημόνια και ας μην διερευνηθεί η Novartis και ποιοι τους έβγαλαν στα μανταλάκια;

Γερουλάνος: Εγώ δεν θα μπω σε ονόματα.

Γεωργιάδης: Δεν μιλάμε στην πραγματικότητα, με ρεαλισμό;

Γερουλάνος: Η διάθεση σας να μιλήσετε με ονόματα έχει να κάνει με τους τακτικούς σας χειρισμούς. Εδώ μιλάμε για κόμματα που θα είναι αύριο στη Βουλή, τα οποία πρέπει να αποφασίσουν προς τα που πάει η χώρα.

Γεωργιάδης: Εγώ σας λέω σήμερα ότι δύο εισαγγελείς τσακώνονται ποιος έστησε την σκευωρία Novartis. Εσείς ως ΠΑΣΟΚ λέτε να μην διερευνηθεί;
Γερουλάνος: Μην διακόπτετε. Είπατε θα κάνετε μια ερώτηση. Αν θέλετε απάντηση, πρέπει να σταματήσετε να μιλάτε. Αν δεν θέλετε, συνεχίστε να μιλάτε.

Γεωργιάδης: Απαντήστε συγκεκριμένα, μην μου απαντήσετε γενικά για την χώρα.

Γερουλάνος: Θα σας απαντήσω εγώ τι θα κάνει ένας συγκεκριμένος βουλευτής; Να υποθέσω αν θα είναι βουλευτής και να υποθέσω και τι θα κάνει; Δεν μπορώ να το κάνω αυτό το πράγμα. Αυτό που σας λέω είναι ότι οι βουλευτές ενός κόμματος, κάθε κόμματος και του δικού σας συμπεριλαμβανομένου, δεν πρέπει να σκέφτεται τι κάνει για την πάρτη του, αλλά τι κάνει για την χώρα.

Γεωργιάδης: Δεν είναι η πάρτη του η σκευωρία Novartis. Κάνετε λάθος. Αν αυτό πιστεύετε είστε βαθιά νυχτωμένος.

Γερουλάνος: Δεν είναι μόνο η Novartis το θέμα το οποίο θα έχει να χειριστεί η επόμενη Βουλή.

Γεωργιάδης: Με συγχωρείτε, αν εσείς ως ΠΑΣΟΚ λέτε ότι η σκευωρία Novartis και όποιος ασχολείται είναι η πάρτη του, έχουμε κάποιο σοβαρό πρόβλημα αντίληψης.

Γερουλάνος: Έχει σοβαρότατα θέματα η Βουλή. Δεν μπορεί να είναι προϊόν συναλλαγής.

Γεωργιάδης: Και η επίθεση στη Δημοκρατία δεν είναι σοβαρό θέμα για τον Παύλο Γερουλάνο; Το αν μία κυβέρνηση πήγε να βάλει φυλακή πολιτικούς της αντιπάλους δεν είναι σοβαρό θέμα;.

Γερουλάνος: Κύριε Γεωργιάδη, εσείς κυνηγάτε τον σταυρό. Εγώ δεν τον κυνηγάω.

Γεωργιάδης: Δεν μιλάω για τον σταυρό τώρα. Αυτό με βλάπτει στο σταυρό τώρα να ξέρετε.

Γερουλάνος: Μου επιτρέπει αυτό πάντως να κάνω μια πολιτισμένη συζήτηση. Δεν θα κατεβάσετε το επίπεδο εκεί που το θέλετε εσείς.

Γεωργιάδης: Είναι πολύ πολιτισμένο αυτό που σας λέω. Το ΠΑΣΟΚ και η κα Γεννηματά έχει δηλώσει ότι αυτό είναι μια επίθεση στη δημοκρατία.

Γερουλάνος: Κάντε μία προσπάθεια να ανεβάσετε λίγο το επίπεδο της πολιτικής συζήτησης. Αν μπορείτε. Αν δεν μπορείτε πηγαίνετε στο βούρκο.

Γεωργιάδης: Γιατί με προσβάλλετε κύριε;

Γερουλάνος: Ποιος προσβάλει ποιον; Θα περιμένετε να ακούσετε απάντηση; Εσείς με διακόπτετε.

Γεωργιάδης: Γιατί με προσβάλλετε. Μην είστε προσβλητικός.

 
Πολιτική
8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Κι επειδή δεν μπορεί να ανεβάσει το επίπεδο ο Γεωργιάδης, το κατεβάζει ο Γερουλάνος. Παύλο, πού πήγε όλο αυτό το ζεν της προεκλογικής σου περιόδου;
Το βασικό χαρακτηριστικό που έχει ο αδωνις είναι ότι είναι δαιμόνιος έμπορος-διαφημιστής. Μπορεί να πουλήσει- διαφημίσει τα πάντα, φύκια για μεταξωτές κορδέλες, βιβλία για ψεκασμένους , νανογιλέκα μέχρι "πολιτικές" θέσεις. Δίνει στη ΝΔ αυτό που θέλουνε και το φυσικά ξέρουν στην Πειραιώς, όπως το ξέρει και αυτός. Και στο ΛΑΟΣ το ίδιο έκανε, πούλαγε το τροπάρι του καρατζαφύρερ.Από κει και πέρα είναι ανούσιο να περιμένεις από ένα διαφημιστή (άρα και ακραία λαϊκιστή) να συζητήσει σοβαρά πάνω σε πολιτικά θέματα. Άρα ο Γερουλάνος εδώ όχι μόνο έχει δίκιο αλλά τον χτύπησε αριστοτεχνικά εκεί που "πονάει" .Μάλιστα απέκρουσε εξίσου αριστοτεχνικά την (συνεχή και αναμενόμενη) προσπάθεια του αδώνιδος, να μην τον αφήσει να μιλήσει "πέφτοντας" συνεχώς πάνω του με τη γνωστή (και βαρετή) τσιρίδα του! Μπράβο του - και δεν του φαινότανε!Επί της ουσίας την όποια αλήθεια για το ΥΠΑΡΚΤΟ σκάνδαλο NOVARTIS και την εμπλοκή ή μη πολιτικών προσώπων θα τη μάθουμε με τον καιρό και μάλλον μέσω ΗΠΑ. Άλλωστε οι δικαστικές αρχές των ΗΠΑ είναι και οι επισπεύδουσες της έρευνας.
Ελλαδέμπορας ο Μπουμπούκος, σύμφωνοι. Ο πατρίκιος με "κοινωνικές ευαισθησίες" Γερουλάνος, που αποφεύγει κουτοπόνηρα να εξηγήσει στους ψηφοφόρους του Πασοκινάλ--δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές--αν το κόμμα του θα γίνει ουρά του Σύριζα μετεκλογικά ή όχι, αυτό κατά άλλους είναι "αριστοτεχνικό" χτύπημα και απόκρουση. Τελικά δεν είναι καθόλου τυχαίο που ο Τσίπρας σας έπιασε κορόιδα το '15.
"Ο πατρίκιος με "κοινωνικές ευαισθησίες" Γερουλάνος, που αποφεύγει κουτοπόνηρα να εξηγήσει στους ψηφοφόρους του Πασοκινάλ--δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές--αν το κόμμα του θα γίνει ουρά του Σύριζα μετεκλογικά ή όχι Πηγή: www.lifo.gr"Δε χρειάζεται. Η Φώφη ήδη βρήκε τους τρεις πρώτους τομείς συνεργασίας με τον Κυριάκο.https://www.reader.gr/news/politiki/297121/gennimata-se-aytoys-toys-tomeis-mporo-na-synergasto-meteklogika-me-tonΌμως ίσως να μη χρειαστεί. Προσωπικά δίνω πολύ πολύ μεγάλες πιθανότητες αυτοδυναμίας στη ΝΔ."Τελικά δεν είναι καθόλου τυχαίο που ο Τσίπρας σας έπιασε κορόιδα το '15 Πηγή: www.lifo.gr"Εμένα πάντως ο δικός σου (Ο Κυριάκος) κορόιδο δε θα με πιάσει ... Τώρα που Θα φύγει ο Καρανίκας και θα έρθει ο Κιρανάκης μάντεψε ποιον θα πιάσει κορόιδο ο δικός σου (ο Κυριάκος). Και ξέρεις τι λέγανε οι Αρχαίοι ημών πρόγονοι ..."Το δις εξαμαρτείν κλπ κλπ"
Ο Γερουλάνος είναι σίγουρα μιά τόσο συμπαθής μορφή όσο αντίστροφα αντιπαθής είναι ο Γεωργιάδης.Στη προκειμένη όμως περίπτωση δεν τίθεται θέμα συμπαθειας ή αντιπάθειας αλλά αντιληπτικής ικανότητας και χειρισμού μιάς-εύκολης αλλά περιέργως δυσανεκτικής για τον κύριο Γερουλάνο-κατάστασης. Και μόνη η χρήση της λέξης βούρκος στη συγκεριμμένη συζήτηση είναι τόσο απροσδόκητα άτοπη -κανείς δεν μίλησε με τέτοιες φορτισμένες λέξεις- τον εκθέτει, ελπίζω όχι ανεπανόρθωτα.
Η αμήχανη στιγμή που μπαίνεις να χαρείς το Γερουλάνο να επαναφέρει στην τάξη τον Άδωνι, αλλά τελικά τον βλέπεις να κάνει αψυχολόγητη κι απρόκλητη επίθεση για να δικαιολογήσει την περίεργα χαλαρή στάση του ΠΑΣΟΚ στην σκευωρία Novartis... Απ' όλες τις φορές που ήταν στο βούρκο ο Άδωνις, του την είπε τώρα που δεν ήταν ???
Αν δεν μαζευτεί ο κ. Γεωργιάδης, θα εξελιχθεί 100 % στον "Πολάκη" της ΝΔ.Έχει την προδιάθεση για αυτό.Και εμείς θεωρώ - σαν μέσοι πολίτες -, δεν ενδιαφερόμαστε πια για "κόντρες" που ανεβάζουν ποσοστά τηλεθέασης, τάχα μου για την "ειλικρίνειά" τους.Έχουμε καταλάβει ότι πολλές είναι και "στημένες" και κουράζουν οι φωνασκίες. ,