Ολοκληρώθηκε η προεκλογική εκστρατεία των υποψηφίων στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, με τα φώτα της δημοσιότητας στις αυριανές εκλογές να επικεντρώνονται σε Περιφέρεια Αττικής, δήμο Αθήνας και δήμο Θεσσαλονίκης. 

 

Στην Περιφέρεια Αττικής αντίπαλοι είναι ο Γιώργος Πατούλης και η Ρένα Δούρου. Στον πρώτο γύρο ο Γιωργος Πατούλης συγκέντρωσε σχεδόν διπλάσιο ποσοστό από τη Ρένα Δούρου με 37,63% έναντι 19,71%. 
 

Με ανακοίνωση του ενόψει του β' γύρου των εκλογών έγινε γνωστό ότι η παράταξη του  «πιστή στις δημοκρατικές αρχές που πρεσβεύει, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να κάνει υποδείξεις και ότι οι πολίτες μπορούν να επιλέξουν Περιφερειάρχη με βάση το έργο που έχει προσφέρει ο καθένας». 

 

Στον δήμο της Αθήνας ο Κώστας Μπακογιάννης έχει ξεκάθαρο πλεονέκτημα καθώς στον πρώτο γύρο συγκέντρωσε 42,65% ενώ ο αντίπαλος του Νάσος Ηλιόπουλος 16,98%. 

 

Αμφίρροπος ο β' γύρος στη Θεσσαλονίκη 


Στη Θεσσαλονίκη ο δεύτερος γύρος αναμένεται περισσότερο αμφίρροπος. Αντίπαλοι θα είναι ο Νίκος Ταχιάος με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα, με τον κ. Ταχιάο να συγκεντρώνει 22,4% στον πρώτο γύρο ενώ τον κ. Ζέρβα ψήφισε το 14,93%. 

Σημειωτέων πως ο κ. Ζέρβας μπαίνει στον β΄ γύρο μετά από μια αναμέτρηση θρίλερ καθώς συγκέντρωσε μόλις 509 περισσότερες ψήφους από τον Γιώργο Ορφανό.