ΣΥΡΙΖΑ: «Μαραθώνια» η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας

ΣΥΡΙΖΑ: «Μαραθώνια» η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Σε εξέλιξη είναι από το μεσημέρι η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, στον απόηχο της βαριάς ήττας από τη Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές και τις βουλευτικές εκλογές στις 7 Ιουλίου

Ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε στην Κουμουνδούρου περίπου στις 2μ.μ το μεσημέρι, η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 3μ.μ ενώ, λίγο μετά τις 5μ.μ, αποχώρησαν οι Νίκος Παππάς και Γιάννης Δραγασάκης. Επί τάπητος αναμένεται να τεθούν τόσο τα εκλογικά αποτελέσματα όσο και τα επόμενα στρατηγικά βήματα του κόμματος.

Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος ξεκαθάριζε νωρίτερα ότι οι εκλογές θα γίνουν στις 7 Ιουλίου και μέχρι την προκήρυξή τους, στις 10 Ιουνίου, η κυβέρνηση διατηρεί όλες τις αρμοδιότητές της. Απαντώντας δε στις καταγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «μεθόδευση αλλαγών» στην ηγεσία της δικαιοσύνης λίγο πριν από τις εθνικές εκλογές ο κ. Τζανακόπουλος σχολίασε πως η ΝΔ «για άλλη μία φορά προσβάλλει τους θεσμούς και επιχειρεί τη χειραγώγηση της δικαιοσύνης» για να αντιμετωπίσει προβλήματα που σχετίζονται με την NOVARTIS, το ΚΕΕΛΠΝΟ και άλλες υποθέσεις.

Από την πλευρά του, ο γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης ανέδειξε ως βασικότερη αιτία της ήττας «το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να υλοποιήσει μια πολιτική που δεν ήταν δικιά του αλλά αποτέλεσμα ενός συμβιβασμού». Παράλληλα άσκησε εσωκομματική κριτική λέγοντας πως «δόθηκαν λαβές για παρεξηγήσεις και τροφοδοτήθηκε η προπαγάνδα των αντιπάλων».

Τι θα κάνουν οι 53

Κρίσιμο ρόλο στη συνεδρίαση αναμένεται να διαδραματίσουν και τα στελέχη των 53, μεταξύ των οποίων είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, η Σία Αναγνωστοπούλου, η Τασία Χιστοδουλοπούλου και ο Θοδωρής Δρίτσας. 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM