Ο Πάνος Καμμένος ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αναβληθεί η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή εξαιτίας της τουρκικής επιθετικότητας των τελευταίων ημερών. 

 

Υπενθυμίζεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προαναγγείλει πως τις επομενες μέρες καταθέτει πρόταση δυσπιστίας κατά του Παύλου Πολάκη, την οποία ο Αλέξης Τσίπρας έχει πει πως θα μετατρέψει σε ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση του. 

 

Από τον Έβρο όπου περιοδεύει, ο Πάνος Καμμένος εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανήσυχος για την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο και την προκλητικότητα της Τουρκίας, κάνοντας λόγο για κρίση που απαιτεί την ενότητα του ελληνικού λαού. 

 
«Η τουρκική προκλητικότητα έχει ξεπεράσει τα εσκαμμένα. Συνεχείς παραβιάσεις οδηγούνται σε εμπλοκές και αερομαχίες. Στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο έχουμε παραβίαση του διεθνούς δικαίου, του ευρωπαϊκού δικαίου και του δικαίου της θάλασσας, με την παρουσία – παράνομα –τουρκικών πλοίων στην κυπριακή ΑΟΖ. Οι σύμμαχοί μας, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Αίγυπτος, το Ισραήλ καταδικάζουν την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας. Βρισκόμαστε σε μία κρίση. Αυτό που απαιτεί αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι την ενότητα του ελληνικού λαού, την ενότητα του Έθνους, την ενότητα του λαού και του κλήρου, την ενότητα των πολιτικών δυνάμεων», τόνισε αρχικά ο Πάνος Καμμένος.

 

«Θέλω να ζητήσω από εδώ, από τον Έβρο, από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον πρωθυπουργό, σε αυτές τις στιγμές, να αναλογιστούμε όλοι τις ευθύνες μας, να αναβληθεί η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση που μετατρέπεται από την πρόταση μομφής. Ο ελληνικός λαός και οι Ένοπλες Δυνάμεις απαιτούν αυτή τη στιγμή τη συμπαράσταση όλων μας, μία κοινή εθνική φωνή. Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, οι αξιωματικοί, οι υπαξιωματικοί, οι οπλίτες και οι Εθνοφύλακες, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, έχουν την ανάγκη μίας φωνής απ' όλους μας, είτε τον πολιτικό κόσμο είτε τον ελληνικό λαό. Το Έθνος ενωμένο πρέπει να αντιμετωπίσει αυτή την πρόκληση, δεν υπάρχει η πολυτέλεια για πολιτικές αντιπαραθέσεις», κατέληξε ο Πάνος Καμμένος.

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr